За кермом «залізного коня»: основні правила безпеки для водіїв мотоциклів та скутерів

За кермом «залізного коня»: основні правила безпеки для водіїв мотоциклів та скутерів

27.04.13 09:04 0 872
Щороку кількість прихильників мототранспорту стрімко зростає. До того ж, охочих осідлати «залізного коня» можна тепер зустріти практично будь-де. За кермом скутера усе частіше трапляються жінки. А от серед байкерів, нерідко, можна побачити чоловіків уже доволі поважного віку.

Дехто віддає перевагу «двохколісному», бо вважає цей вид транспорту економним та дуже зручним. А от справжні фанатики просто не уявляють свого життя без мотоцикла і можуть годинами розповідати, як об’їздили на своєму байку половину Європи.

Однак, до якої б із цих категорій ви не належали, - слід пам’ятати – керування мотоциклом чи скутером завжди пов’язане із небезпекою, адже у випадку ДТП водії «двохколісних» отримують набагато важчі травми, аніж автомобілісти. Тож, перш ніж осідлати «залізного коня», необхідно потурбуватися про заходи безпеки – обов’язково одягнути мотошолом, а, за можливості, ще й інше захисне екіпірування – спеціальні рукавиці, куртку, наколінники. У випадку падіння, використання цих засобів значно знизить ризик травмування.

До того ж, не усі, мабуть, пам’ятають, що сідати за кермо мототранспорту можна лише з 16-річного віку і тільки після отримання посвідчення водія, відповідної категорії.

Нагадаємо, це категорія А - для мотоциклістів та А1 - для водіїв мопедів та моторолерів чи інших «двохколісних» з об’ємом двигуна до 50 куб. см. або ж електродвигуном до 4 кВТ.

Однак, навіть ті, хто вже має достатньо досвіду керування мотоциклом чи скутером, не застраховані від непередбачуваних ситуацій на дорозі. Аби звести їх ризик до мінімуму, обов’язково перевіряйте перед поїздкою технічний стан «двохколісного» - так ви хоча б частково застрахуєте себе від неприємних сюрпризів у дорозі!

І, найголовніше, - завжди й усюди сумлінно дотримуйтесь Правил дорожнього руху, не перевищуйте швидкість!

Пам’ятайте, горе-шумахери часто розплачувались за свою пристрасть до швидкості власним здоров’ям або й життям. Тож, чи варто так ризикувати?!

Прес-служба управління ДАІ у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ