У Тернополі вшанували пам'ять жертв Чорнобильської катастрофи

У Тернополі вшанували пам'ять жертв Чорнобильської катастрофи

27.04.13 09:33 0 909
Міський голова Тернополя Сергій Надал, представники обласної ради та адміністрації, громадськості, правоохоронні органи взяли участь у мітингу-реквієму, присвяченому 27-ій річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції. У парку Національного відродження, біля пам’ятного знаку жертвам Чорнобиля священнослужителі традиційних християнських церков відправили панахиду, а присутні поклали квіти.

Звертаючись до присутніх Сергій Віталійович, зазначив:

« ми відзначаємо 27-му річницю Чорнобильської катастрофи. Події, яка розділила українську історію на період "до" і період "після". Все, що відбувалось в житті України і українців після 26 квітня 1986 року мало на собі вплив Чорнобиля. Для українців мого покоління ця подія залишилась частиною спогадів дитинства. Як подія, яка не залишила байдужим нікого. Це були останні роки існування Радянського Союзу. Мабуть Чорнобильська аварія була остання крапля, яка показала неспроможність радянської системи. Ми побачили всю неефективність влади і її відірваність від звичайних людей і їх потреб. Радянський союз не зміг впоратись з цим викликом часу. Гонитва за технічним прогресом, яка відкидала цінність людського життя, зазнала краху.

Україна фактично залишилась сам на сам з наслідками Чорнобильської катастрофи. І наслідки, які ми долаємо досі - це не турбота наддержави «СССР». Це те, що може зробити молода незалежна Україна. Нажаль вона не є багатою і не може гідно вшанувати, захистити і допомогти мільйонам постраждалим, тисячам героїв-ліквідаторам.

Тернопіль прийняв сім'ї чорнобильців у 80-х. Багато тернополян були ліквідаторами. Тернопіль не оминула Чорнобильська катастрофа. Це жива пам'ять і нагадування, яка живе поруч з нами. Це частина нашої непростої історії.

я хочу схилити голову над подвигом звичайних людей. Моїх мужніх земляків, які прийняли виклик цієї катастрофи як особистий виклик. Тих, які пожертвували життям і здоров'ям заради нас, заради прийдешніх поколінь. Вони показали справжній героїзм, вони показали справжню любов. Бо їхня любов стала жертвою. Жертвою заради дітей, заради друзів, заради майбутнього. Вони заслуговують вічну повагу і вічну пам'ять».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернівцях вшанували ...
Наступна новина: На Львівщині правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ