У Тернополі встановлено пам’ятну дошку ліквідатору аварії на ЧАЕС Леоніду Кудринському

У Тернополі встановлено пам’ятну дошку ліквідатору аварії на ЧАЕС Леоніду Кудринському

27.04.13 17:21 0 890
У Тернополі, на будинку по вул.Злуки, 43, встановлено пам’ятну дошку ліквідатору аварії на ЧАЕС, ветерану пожежної охорони органів внутрішніх справ Леоніду Кудринському.

Полковник Кудринський проходив службу на керівних посадах Державної пожежної охорони понад 30 років.

З 6 червня по 18 липня 1986 року Кудринський Леонід Олександрович брав участь у ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Виконував обов'язки начальника Тернопільського батальйону ВПО. Ризикуючи своїм життям і здоров’ям, виконував важку і небезпечну роботу по дезактивації покрівлі машинного залу 3-го енергоблоку, покрівлі переходу з корпусу №81 на корпус №82, покрівлі хімцеху блоку «В», свердління отворів у конструкції машинного залу 3-го енергоблоку та санітарну обробку пожежної техніки н

пункті прискореної санітарної обробки № 1 с.Лелів.

Ураження невидимим стронцієм спекотного літа 1986 року позначилась на його здоров'ї. Кудринський Леонід Олександрович помер 27 квітня 2006 року - рівно 20 років після трагічної події на Чорнобильській атомній електростанції.

Участь у церемонії відкриття меморіальної стели Леоніду Кудринському взяв голова облдержадміністрації Валентин Хоптян.

Він наголосив на важливості збереження пам’яті про ліквідаторів-чорнобильців, а також, звертаючись до синів Леоніда Олександровича - Юрія та Олександра, які служать в органах Державної служби надзвичайних ситуацій, закликав їх бути гідними продовжувачами справи батька.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ