На Рівненщині пам’ятати — означає жити

На Рівненщині пам’ятати — означає жити

27.04.13 17:21 0 989
Напередодні 27-ї річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції ліквідатори наслідків трагедії вкотре завітали в управління МВС України в Рівненській області, щоб спільно з керівництвом міліції вшанувати пам'ять про загиблих побратимів. Згадувати усіх, хто поклав своє життя та здоров’я у боротьбі зі смертельним атомом — ось уже 27 років поспіль — наш святий обов’язок. Їх було 396.

Спогади… Лише той, хто був віч-на-віч з катастрофою, може розповісти про моменти трагедії, яких не знайдеш на сторінках історичних книжок. Їх очі, сповнені життєвої мудрості та болем утрати побратимів. Проте, розглядаючи випалені сонцем світлини, вони посміхаються. Так, наче й не було 26 квітня 1986 року.

— Слово «радіація» на той час для нас нічого не значила, лише згодом нам розповіли про небезпеку, яку вона у собі несе, — згадує ліквідатор-ветеран ОВС Михайло Ідрісов. — Основним нашим завданням у Чорнобилі були регулювання руху транспорту, евакуація мирного населення та охорона громадського порядку. Та людей було стільки, що дана робота була не з легких. Я хотів би подякувати керівництву УМВС в Рівненській області, що вони не забувають ліквідаторів катастрофи 1986 року. З кожним роком нас стає все менше і менше, тому такі зустрічі для нас є дуже важливими.

Генерал-майор міліції Василь Лазутко вручив присутнім матеріальну допомогу та побажав героям довгих років життя, висловивши найщиріші побажання:

— ми вшановуємо пам'ять тих, хто поклав своє життя в боротьбі з радіацією, — зазначив головний міліціонер Рівненщини. — Вічна їм пам'ять. А тим же, хто з нами, я хотів би побажати міцного здоров'я та уваги від близьких та друзів.

На завершення усі присутні поклали квіти до пам’ятника загиблим правоохоронцям. Далі — традиційне фото на згадку, на якому щороку, на жаль, все менше і менше облич.

СЗГ УМВС України в Рівненській області
За повідомленням УМВС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині на ...
Наступна новина: У Тернополі встановлено ...

КОМЕНТАРІ