На Рівненщині розвиток сімейної медицини – пріоритетний напрям реформування

На Рівненщині розвиток сімейної медицини – пріоритетний напрям реформування

27.04.13 18:59 0 1186
На цьому акцентувала Міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова під час прес-ланчу на тему «Реформування вітчизняної медичної галузі: перші результати та проблемні питання». Участь у заході взяли керівники управлінь охорони здоров’я та представники ЗМІ Рівненської, Волинської, Львівської та Сумської областей. Загалом упродовж двогодинного діалогу Раїса Богатирьова відповіла на питання, пов'язані з реформуванням медицини.

Зокрема, Міністр повідомила, що перед ухваленням рішення щодо змін у системі охорони здоров’я, був проведений ретельний аналіз усіх складових галузі. За результатами моніторингу, основним акцентом реформування було визначено первинну ланку медичної допомоги. Адже профілактика та диспансеризація є наріжним каменем здоров’я кожної людини, переконана Раїса Богатирьова. За її словами, ключову роль на цьому етапі перетворень відіграватиме розвиток сімейної медицини. Адже, щоб вчасно надати допомогу, лікар повинен добре знати пацієнта, історію хвороби, а також його спадковість. Міністр повідомила, що цьогоріч для роботи на первинній ланці передбачена перекваліфікація кількох тисяч медпрацівників. У планах також збільшити держзамовлення у навчальних закладах за спеціальністю «сімейний лікар». А щоб підвищити статус лікаря первинної ланки, окрім фінансових заохочень, запроваджуватимуть й інші стимули – житлові, транспортні. Щодо процесу оптимізації мережі медичних закладів, то він має бути виваженим, індивідуальним, враховувати інтереси медика та пацієнта. При цьому лікарі повинні бути забезпечені роботою, а пацієнти не відчувати дефіциту медичного обслуговування, резюмувала Раїса Богатирьова.

Тим часом на Рівненщині наразі активно працюють над розвитком сімейної медицини. Зокрема, розбудовується мережа центрів первинної медико-санітарної допомоги. Наразі таких закладів є 14, на часі ж створення та включення в роботу ще чотирьох. Послугами сімейних лікарів користується 60 відсотків мешканців Рівненщини

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Валентин Хоптян: ...

КОМЕНТАРІ