На будівництво перинатального центру в Луцьку держава цьогоріч виділить 50 млн грн

На будівництво перинатального центру в Луцьку держава цьогоріч виділить 50 млн грн

27.04.13 19:12 0 985
25 квітня 2013 року відбулось засідання експертної комісії державного агенства з інвестицій та управління національними проектами України, на якому було прийнято рішення про виділення у 2013 році державних коштів у сумі 50 млн.грн. на об'єкт «Реконструкція з прибудовою будівель Волинського обласного перинатального центру, структурного підрозділу Волинського обласного дитячого територіального медичного обєднання на пр. Відродження,30 в м. Луцьку (коригування)».

Прийняттю рішення про фінансування передувала тривала і копітка підготовча робота з погодження медичних, будівельних та фінансових документів. Зокрема, облдержадміністрація подала на розгляд комісії план фінансування створення перинатального центру із зазначенням джерел та детальним розписом витрат; медичне завдання на розробку проектно-кошторисної документації; експертний звіт Держбудекспертизи з розгляду проектної документації, загальний та внутрішньобудівельний титули будови, технічне завдання на закупівлю медичного обладнання, скориговану проектну документацію, відомості про результати конкурсних торгів, плани перепідготовки, підготовки та підвищення кваліфікації медичного персоналу з використанням пропозицій Міністерства охорони здоров’я України, міжнародних організацій, проекту “Німецько-швейцарська ініціатива”.

У роботі з центральними органами виконавчої влади щодо підготовки і погодження документів фахівці обласних управлінь завжди відчували підтримку та отримували фахові консультації експертів Державного агенства з інвестицій та управління національними проектами України, за що від усіх волинян, а найперше – від волинянок, які будуть користуватися послугами новітнього перинатального центру, голова облдержадміністрації Борис Клімчук їм щиро дякує.

Довідково: крім запланованих у 2013 році коштів державного бюджету, на створення перинатального центру у Луцьку також передбачено 7,5 млн.грн. з обласного бюджету. За перший квартал цього року уже освоєно 5172,853 тис. гривень. Роботи інтенсивними темпами виконує місцевий генпідрядник – «Луцьксантехмонтаж-536», аби вчасно здати об’єкт в експлуатацію (заплановано на 2014 рік). У випадку повного освоєння державних капвкладень, передбачених на 2013 рік, до завершення бюджетного року, експертна комісія повернеться до розгляду питання про фінансування перинатального центру в Луцьку з можливістю додаткових асигнувань.

 

 

Прес-служба облдержадмінітсрації

 
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Валентин Хоптян: ...
Наступна новина: На Львівщині у ...

КОМЕНТАРІ