Луцьк: завершився міський огляд художньої самодіяльності загальноосвітніх навчальних закладів «У життя – через красу»

Луцьк: завершився міський огляд художньої самодіяльності загальноосвітніх навчальних закладів «У життя – через красу»

27.04.13 10:39 0 1292
Девіз міського огляду художньої самодіяльності шкільних творчих звітів «У життя – через красу». «В дитинстві відкриваємо світи, де творчість у красу переростає…» впродовж березня – квітня 2013 року був на слуху у всіх учасників навчально-виховного процесу Луцьких загальноосвітніх навчальних закладів, оскільки святкові дійства, які відбувалися в рамках концертної програми, та виставки декоративно-ужиткового мистецтва, нікого не могли залишити байдужим до творчості і краси. І ось - останні акорди. З 23 по 25 квітня творчі напрацювання демонстрували 5 загальноосвітніх навчальних закладів.

23 квітня звітували творчі колективи художньої самодіяльності ЗОШ І-ІІІ ступенів №№ 20,23 та НВК № 7.

Творчий звіт Луцької ЗОШ І-ІІІ ступенів №20 відбувався на базі навчального закладу. Виставка на І поверсі презентувала розмаїття виробів образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва, а колективи художньої самодіяльності подарували святковий настрій.

НВК ЗОШ І-ІІ ступенів № 7 – природничий ліцей звітував на базі Луцького Палацу учнівської молоді. Святкова програма розпочалася літературно-хореографічною композицією "Пробудження весни" і влилася у весняну композицію "Птахів викликаю із теплого краю!". Вдало відібрані номери (їх було всього 14) представили вокальний та хоровий спів, фольклор, читання, танцювальні композиції, художню гімнастику) і позитивно налаштували глядача, а прикрашена квітковою композицією сцена збагатила кожен виступ.

Святкове дійство ЗОШ І-ІІІ ступенів №23 відбувалося у приміщенні Палацу культури міста Луцька. У вестибюлі розгорнулась представлена у різних техніках виставка образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва. Концертна програма, хоч і складалася із 30 номерів, проте пройшла, як на одному подиху: різножанрові виступи, кожен з яких продовжував наступний, естетика, різнобарвні костюми полонили око глядача, який бурхливими оплесками підтримував кожен колектив, а під час виступу знову затамовував подих.

А у ЗОШ І-ІІІ ступенів №12, яка звітувала 24 квітня, концерт проводився у новій (після капітального ремонту) актовій залі. Ведучі концерту кожен номер супроводжували поетичними рядками. Тут і танець, і пісня, і гумореска, і гра на музичних інструментах. Родинне свято зібрало повен зал батьків, які радо зустрічали оплесками виступаючих.

Завершальним акордом 24 квітня стали творчі звіти колективів художньої самодіяльності гімназії №18 та ЗОШ І-ІІ ступенів №11-колегіум.

Програма творчого звіту гімназії №18 розпочалася вокально-хореографічною композицією "Гімназія – край - дивограй" і продовжилась вокальними номерами, танцювальними постановками, фольклорною композицією, гімнастичним номером. Слід відзначити, що виконувались і пісні, музику до яких написала вчитель музичного мистецтва цього закладу Васіна Галина Вікторівна.

А в ЗОШ І-ІІ ступенів №11-колегіум творчий звіт був побудований за мотивами казки Г.К. Андерсена "Дюймовочка" і так легко вливався один номер у другий, що кожен присутній у залі побував на справжньому святі дитячої творчості. Театральна студія, вокальна студія, ансамбль сопілкарів, хори, ансамбль бандуристів, ансамблі народного та бального танцю, колектив "Народні ремесла", виставка робіт яких була представлена у вестибюлі школи, – всі ці колективи показали високий рівень акторської майстерності, сценічної культури і ще раз підтвердили, що діти ЗОШ №11навчаються у школі естетичного спрямування.

Загалом, понад 16 тис. школярів мали можливість проявити свої творчі здібності у звітних святкових концертах та виставках робіт, виконаних учнями спільно з керівниками гуртків і батьками.

Управління освіти Луцької міської ради

(724 800, 728 058 )

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині для діток з ...
Наступна новина: З 2009 по 2012 роки понад 6 ...

КОМЕНТАРІ