У Чернівцях вшанували пам’ять загиблих в наслідок аварії на Чорнобильській атомній станції

У Чернівцях вшанували пам’ять загиблих в наслідок аварії на Чорнобильській атомній станції

27.04.13 09:20 0 1231
Більше сотні чернівчан зібралися на Центральному міському цвинтарі біля стіни пам’яті жертв катастрофи на Чорнобильській АЕС на мітинг-реквієм, присвячений 27-й річниці тих трагічних подій. Також на заході були присутні керівництво міста та області, представники громадських організацій, релігійних конфесій, студенти, школярі, а також чимало людей, які не залишились байдужими до цієї дати.

Розпочався мітинг-реквієм поминальним богослужінням в пам’ять про постраждалих внаслідок Чорнобильської аварії. Після його завершення квіти шани лягли до стіни пам’яті жертв Чорнобиля.

Першим зі словами подяки до ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній станції звернувся секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин: « ми зібралися, щоби вшанувати пам’ять тих людей, які не замислюючись відали своє життя та здоров’я за наше з вами майбутнє.

Чорнобиль – це символ безмежної мужності та героїзму багатьох чернівчан, які працювали у Прип’яті. Ніхто з них тоді і уявити не міг, що країну очікує страшне випробування. Серед нас є люди, для яких кожен день протягом 27 років є днем спогадів про втрату рідних і близьких. Розумію, що жодними пільгами і матеріальними допомогами не можна залікувати ті фізичні і душевні рани, які з’явилися у людей після жахливої трагедії. Але як представник влади і просто як людина, яка небайдужа до свого міста та до його жителів, я буду робити все можливе, щоби поліпшити умови життя ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

У цей день хочу побажати всім душевного спокою, родинного затишку та здоров’я. Нехай кожен наступний день приносить вам тільки радість».

Із словами вдячності до міської влади звернувся заступник голови Чернівецької міської організації “Спілка Чорнобиль” Манолій Желєзний. Він висловив велику вдячність керівництву міста за співпрацю з «чорнобильськими» громадськими організаціями, яка особливо активізувалася протягом останніх двох років. За його словами, ліквідатори та постраждалі від аварії на Чорнобильській АЕС нині відчувають справжню турботу влади про себе та увагу до своїх проблем і надзвичайно вдячні за це.

Наприкінці заходу чернівецькі школярі відпустили у небо 27 білих кульок, як символ того, що пам’ять про страшну трагедію 1986 року залишиться в наших серцях назавжди, скільки б років не минуло.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: У Тернополі вшанували ...

КОМЕНТАРІ