На Львівщині у Стрийському міському відділі міліції вшанували ветеранів – учасників ліквідації наслідків катастрофи на ЧАЕС

На Львівщині у Стрийському міському відділі міліції вшанували ветеранів – учасників ліквідації наслідків катастрофи на ЧАЕС

28.04.13 10:37 0 1054
Учора, 25 квітня, у приміщенні Стрийського міськвідділу міліції зустрілись ветерани та діючі працівники міліції, щоб згадати тих людей, які виборювали майбутнє для нас і наших дітей у Чорнобилі та вшанувати світлу пам'ять тих, кого немає поміж нас.

Висловити слова вдячності ветеранам прийшли очільник міліції Стрийщини Андрій Білас, заступник начальника Тарас Бибик та представник Всеукраїнської Чорнобильської Спілки інвалідів МВС України Дмитро Ладика.

Голова Ради ветеранів Стрийського міськвідділу міліції Станіслав Крижановський зазначив, що серед ветеранів ОВС, які брали участь у ліквідації наслідків на ЧАЕС є чимало колишніх працівників міліції Стрийщини.

У зоні лиха працювали Віктор Кіреєв, Василь Михавко, Олександр Черкасов, Василь Кухар, Олег Любарський, Іван Бондін, Михайло Русин та багато інших. Хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам'ять ліквідаторів наслідків на атомній станції, яких немає у живих.

Так, Олег Любарський, підполковник міліції, який прослужив в ОВС понад 25 років, 14 грудня 2009 року посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. У зоні лиха ліквідатором наслідків катастрофи він працював з 30 грудня 1986 року по 30 квітня 1987 року. Через три роки добровільно знову повернуся до Чорнобиля, де працював командиром 3-ї роти батальйону міліції по охороні зони відчуження на ЧАЕС. Окрім цього, пам’ятати цього мужнього чоловіка будуть не тільки за його участь у ліквідації наслідків на ЧАЕС. Ще учнем восьмого класу, у 1968 році Олег Любарський під час повені врятував вагітну жінку, яка мало не втопилася у річці Дністер. Новонароджену дитину назвали на честь рятівника.

Присутнім на зустрічі ветеранам Андрій Білас та Дмитро Ладика вручили пам’ятні нагороди - медалі «Пам'ять Чорнобиля » та матеріальну допомогу .

« Спасибі Вам, шановні ветерани, за Ваш подвиг»,- зазначив Андрій Білас, - « за все те, що Ви зробили для країни, для майбутнього наших дітей».

Помічник начальника Стрийського МВ

ГУМВС України у Львівській області

по взаємодії з громадськістю та ЗМІ

майор міліції Ольга Марцинюк
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі затвердили ...

КОМЕНТАРІ