Рівненщина: на семінарі у прокуратурі області обговорено загальні засади кримінального провадження

Рівненщина: на семінарі у прокуратурі області обговорено загальні засади кримінального провадження

28.04.13 11:31 0 1131
У прокуратурі області 25 квітня 2013 року проведено навчально-методичний семінар за участю працівників слідчого управління, прокурорів, слідчих, молодих спеціалістів прокуратур районного рівня та резервістів за темою: "Проблемні питання організації взаємодії прокурора, слідчого та оперативного підрозділу в кримінальних провадженнях".

Програма семінару була насиченою і вельми цікавою. Спочатку перед його учасниками виступив заступник прокурора області Юрій Мельник, який зазначив, що практика роботи за новим Кримінальним процесуальним кодексом України дала можливість підбити деякі підсумки, а головне – чітко виокремити певні тенденції, проблемні питання правозастосовної діяльності та інші недоліки. Особливо наголошено на ролі зональних прокурорів, які не здійснюють процесуального керівництва досудовим розслідуванням (тобто нагляду у формі, передбаченій ч. 2 ст. 36 КПК України), проте зобов’язані забезпечувати наглядову діяльність, виконуючи значний обсяг контрольних повноважень, визначених ст.ст. 305, 308, 312 КПК України.

Начальник відділу здійснення процесуального керівництва досудовим розслідуванням у кримінальних провадженнях слідчих слідчого відділу слідчого управління прокуратури області Олександр Ващишин розповів про проблемні питання організації взаємодії прокурора, слідчого та оперативного підрозділу в кримінальних провадженнях. А начальник відділу наглядової діяльності при проведенні досудового розслідування в органах прокуратури слідчого управління Олександр Ралдугін виступив на тему: "Порядок застосування запобіжних заходів під час досудового розслідування та судового провадження відповідно до Кримінального процесуального кодексу України".

Виступив перед учасниками семінару і представник правоохоронних органів – слідчий організаційно-методичного відділу слідчого управління УМВС України в Рівненській області Дмитро Бородавко. Темою його виступу було питання виконання оперативними підрозділами письмових доручень слідчого та прокурора.

Про здійснення кримінального провадження на підставі угод поділився досвідом роботи начальник відділу нагляду за додержанням законів органами внутрішніх справ при провадженні досудового розслідування та підтриманням державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні Григорій Нижник. Він відповів на запитання молодих спеціалістів.

Після проведення практичних занять слідчі і молоді спеціалісти здали заліки за результатами виконання індивідуального завдання.

За інформацією слідчого управління прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ