На Рівненщині прокуратура сприяє виконанню судових рішень, постановлених на користь соціально незахищених категорій громадян

На Рівненщині прокуратура сприяє виконанню судових рішень, постановлених на користь соціально незахищених категорій громадян

28.04.13 23:28 0 1000
Забезпечення виконання рішень судів є обов’язком державних інституцій, в першу чергу, органів, на які покладається їх виконання Законом, а також боржниками.

Однак, як засвідчив аналіз стану законності при виконанні судових рішень, робота на цьому напрямі потребує активізації, оскільки значну кількість цих рішень ще не виконано.

Зокрема, на даний час залишаються невиконаними судові рішення про стягнення заборгованості із заробітної плати на загальну суму 2,3 млн. грн. (в т.ч. коштів, стягнутих за позовами прокурорів в сумі 142 тис. грн.), аліментів, а також щодо перерахунків громадянам соціальних допомог, пенсій.

З огляду на те, що такий стан справ не сприяє забезпеченню потреб найбільш незахищеної категорії громадян – пенсіонерів, інвалідів, дітей, на міжвідомчій нараді керівники прокуратури області, управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції та Головного управління Пенсійного фонду України в області визначили конкретні заходи, які сприятимуть своєчасному виконанню судових рішень зазначеної категорії.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Податківці ДПІ у ...
Наступна новина: Кубок України. Львівська ...

КОМЕНТАРІ