У Головному управлінні ДСНС України у Львівській області відбувся мітинг-реквієм з нагоди 27-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС

У Головному управлінні ДСНС України у Львівській області відбувся мітинг-реквієм з нагоди 27-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС

28.04.13 14:42 0 940
26 квітня у Головному управлінні ДСНС України у Львівській області відбувся мітинг-реквієм з нагоди 27-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС. У заході взяли участь голова Львівської ОДА Віктор Шемчук, представники громадськості, ліквідатори аварії на ЧАЕС, представники духовенства.

Зі словами вдячності за подвиг до ліквідаторів аварії звернувся голова Львівської ОДА Віктор Шемчук: « ми згадуємо та вшановуємо тих людей, чия жертовність та самовідданість врятувала світ від розбурханого атому. Мені довелося побувати на японській АЕС у Фукусімі і побачити, з якою шаною японці ставляться до тих людей, які ліквідовували наслідки аварії на цій станції. Тож я хочу запевнити, що як голова обласної державної адміністрації я зроблю усе можливе та залежне від мене, аби подвиг наших співвітчизників-ліквідаторів аварії на ЧАЕС був вшанований належним чином, а самі ліквідатори аварії отримували всю необхідну допомогу з боку органів влади».

За мужність, відвагу та самовідданість, проявлені у ході ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, сумлінне ставлення до виконання службових обов’язків та з нагоди 27-ї річниці Чорнобильської катастрофи, голова обласної державної адміністрації відзначив ряд ліквідаторів цінними подарунками та почесними грамотами.

Начальник Головного управління ДСНС України у Львівській області генерал-майор Сергій Дмитровський у своєму слові окремо звернувся до матері героя Радянського Союзу Віктора Кібенка – Ірини Йосипівни: « серед нас присутня чарівна жінка – мати героя Радянського Союзу Віктора Кібенка – Ірина Йосипівна. Її син одним з перших вступив у нелегку боротьбу з вогнем під час гасіння пожежі на 4-му енергоблоці Чорнобильської АЕС та в результаті отримання значної дози радіаційного опромінення через два тижні помер в лікарні. Дозвольте, Ірина Йосипівна, нам разом з Віктором Вікторовичем щиро подякувати Вам за те, що Ви виховали такого хороброго і мужнього чоловіка та побажати Вам міцного здоров’я і безхмарного неба над головою!»

Сергій Дмитровський також вручив ліквідаторам аварії нагороди від імені Головного управління ДСНС України у Львівській області та Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та МНС України.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині на свята ...
Наступна новина: Чернівці: Гуртківці Будинку ...

КОМЕНТАРІ