На Івано-Франківщині рятувальники застерігають про небезпеку загорань сухої трави

На Івано-Франківщині рятувальники застерігають про небезпеку загорань сухої трави

28.04.13 09:00 0 892
За умов сухої теплої погоди в області почастішали випадки загорань сухої трави та залишків рослинності. За оперативними даними Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій на території Прикарпаття вже виникло більше сотні загорань сухої трави та неконтрольованого спалення сухостою на присадибних ділянках. Найбільше таких випадків зареєстровано на території Івано-Франківської міськради, Долинського та Тисменицького районів.

Як свідчить статистика, найчастіше загорання виникають на приватних господарських угіддях, на узбіччях вздовж автомобільних доріг, поблизу лісових масивів, на відкритій території в полі.

Домінуючою причиною виникнення пожеж сухої трави є необережність громадян у поводженні з вогнем, нехтування людьми елементарних правил пожежної безпеки у поводженні з відкритим вогнем.

Виникнення пожеж в природних екосистемах може завдати значних матеріальних збитків, оскільки є ризик поширення вогню на житлові та дачні будинки, господарські споруди.

Неконтрольоване горіння трави швидко охоплює великі території і загрожує знищенню лісових масивів, обладнанню систем електро- та газопостачання, завдає шкоди довкіллю.

Іноді, як зазначають фахівці служби з надзвичайних ситуацій, для виникнення пожежі достатньо навіть непогашеного недопалка, недбало кинутого на узбіччя, а локалізувати загорання та погасити пожежу сухої трави на відкритих територіях, не просто, оскільки швидкість поширення вогню - висока, особливо у суху, вітряну погоду.

Тому людям варто замислитись на скільки небезпечним може стати розведене під час відпочинку на галявині багаття чи неконтрольоване спалювання сухої трави та сміття, особливо у весняний пожежонебезпечний період.

Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій області звертається до всіх мешканців краю з проханням дотримуватись правил пожежної безпеки у поводженні з відкритим вогнем, не спалювати суху траву та залишки рослинності, не провокувати таким чином виникнення пожеж, котрі можуть завдати чимало шкоди оточуючим та довкіллю.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ