Івано-Франківщина: в Управлінні ДСНС в області вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Івано-Франківщина: в Управлінні ДСНС в області вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

28.04.13 08:14 0 1006
Дата – 26 квітня 1986 року – назавжди вписана в українську та європейську реальність трагічною подією і визнана як найбільша техногенна катастрофа в історії людства. Водночас ліквідація її наслідків продемонструвала світові приклади беззастережної мужності та самовідданості тих, хто ціною власного здоров’я, а то й життя захистив людство від біди.

26 квітня з нагоди вшану­ва­ння учасників ліквідації аварії на ЧАЕС в Управлінні ДСНС області відбулися заходи. Відкриваючи урочисті збори начальник Управління ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Володимир Чернецький відзначив вагомий внесок працівників пожежної охорони Прикарпаття в ліквідацію наслідків аварії. В період з липня по вересень 1986 року на Чорноби­льській АЕС в складі батальйо­ну протипожежної служби про­ходили службу 10 кад­ро­­вих офіцерів підрозділів по­же­­жної охорони. 47 працівни­ків пожежної охорони Івано-Франківщини – в період з 1987 по 1991 ро­ки добросовісно викону­ва­ли покладені на них службові обов’язки під час несення служби на ЧАЕС вахтовим методом.

Усі учасники зборів вшанували хвилиною мовчання тих, хто пішов з життя внаслідок ве­­ликих доз опромінення, от­ри­­­­маних при виконанні свого службового обов’язку. Спра­в­жнім реквієм їх подвигу став фільм про Чорнобильську аварію, який учасники зборів пе­ре­глянули з великим хвилюва­нням, подумки повертаючись у ті далекі, обпалені трагедією, часи. На зборах виступили і самі ліквідатори, котрим волею до­лі судилося опинитися на пере­довій боротьби з радіацією, що вийшла з-під контролю людини. Вони поділилися з присутніми враженнями від пережитого у той тривожний час. В ході урочистих зборів за проявлені мужність та геро­їзм, сумлінне вико­на­ння службових обов’язків та з нагоди відзначення 27-ї річниці трагедії на Чо­рнобильській АЕС начальник Управління ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Володимир Чернецький вручив працівникам і ветеранам пожежно-ря­ту­валь­них під­роз­ділів області – учасникам ліквідації чорнобильської катастрофи - відомчі грамоти та відзнаки.

Заходи з нагоди 27-річниці тра­гедії на Чорнобильській АЕС продовжилися на місці закла­дення Каменя, де планується спорудження пам’ятника жертвам Чорнобиля Прикарпаття. Вшановуючи пам’ять героїв, ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС, працівники і ветерани пожежно-ря­ту­валь­них під­роз­ділів області, представники обласної та міської влади поклали вінки та кві­ти до пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобиля».

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ