На Буковині проведено День цивільного захисту

На Буковині проведено День цивільного захисту

28.04.13 20:00 0 1273
27 квітня у загальноосвітній школі № 24 у Чернівцях проведено День цивільного захисту. Організаторами заходу виступили Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області, Управління освіти Чернівецької міської ради, навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності. Даний захід проводився з метою навчання дітей правилам безпеки життєдіяльності.

Згідно задуму заходу, у приміщенні школи виникла пожежа. Дирекцією та обслуговуючим персоналом закладу було організовано евакуацію учнів. За лічені хвилини на місце події прибули рятувальники. Вогнеборці відразу приступили до проведення пожежної розвідки у школі, в ході якої на горищі виявлено чоловіка.

За допомогою автодрабини, рятувальники здійснили евакуацію чоловіка у безпечне місце. Після цього, переконавшись, що в закладі немає людей, рятувальники приступили до ліквідації пожежі. За короткий проміжок часу її було локалізовано, а згодом повністю ліквідовано.

По завершенню показового виступу, співробітник Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області нагадав учням, що незабаром розпочинаються літні канікули, тому дітям добре потрібно знати правила безпеки під час відпочинку у лісі чи на воді, як вміти поводитись у випадку виникнення надзвичайної події і вміти надати допомогу потерпілим.

Слід зазначити, що проведення такого заходу є надзвичайно важливими. Завдяки цьому є можливість нагадати дітям правила безпеки та закріпити їх на практиці. А це, в свою чергу, дозволить зберегти життя та здоров’я дітей.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ