Волинському бізнесу в автоматичному режимі відшкодовано майже 55 мільйонів гривень ПДВ

Волинському бізнесу в автоматичному режимі відшкодовано майже 55 мільйонів гривень ПДВ

28.04.13 13:41 0 939
Це 44,7 відсотка від отриманої бюджетної компенсації з ПДВ волинським підприємствам з початку 2013 року Всі суми ПДВ, що відшкодовані «автоматом», отримали експортери – підприємства реального сектору економіки.

«Минуло два роки, відколи сумлінному бізнесу було запропоновано сервіс «автовідшкодування» ПДВ. Кількість претендентів на автоматичне бюджетне відшкодування збільшується. Однак, поки невелика кількість автовідшкодуванців на Волині зовсім не означає, що інші платники ПДВ – в групі ризику», – зазначила заступник голови ДПС у Волинській області Інна Степанюк.

Посадовець запевнила, що відповідати критеріям для автоматичного відшкодування ПДВ цілком під силу чималій кількості представників волинського бізнесу.

«Варто лише приділити більше уваги соціальним пріоритетам у корпоративній політиці власників бізнесу, наприклад легально здійснювати оплату праці на рівні не менше 2,5 мінімальних заробітних плат. Саме цей момент для більшості підприємств – найбільша перешкода», - розповіла Інна Степанюк.

А щоб уникнути несподіваних ризиків фахівці Міндоходів радять скористатися ще одним сервісом – „аналіз моделей господарських операцій підприємств з іноземними інвестиціями». Завдяки цьому сервісу менеджери підприємств дізнаються про потенційні ризики, що можуть виникнути в результаті укладання господарських угод із ймовірними діловими партнерами в Україні. Саме професійна інформація від експертів МІндоходів про реальні умови бізнес-діяльності в українських реаліях та особливості національного законодавства гарантує неупереджене і справедливе застосування норм законодавства. Як результат – рівні конкурентні умови сприятимуть суттєвому покращенню інвестиційного клімату в Україні та мінімізують корупційні прояви.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: На Львівщині власники ...

КОМЕНТАРІ