Рівненщина: працівники, які пекли хліб, виявилися «нелегальними»

Рівненщина: працівники, які пекли хліб, виявилися «нелегальними»

28.04.13 21:35 0 1090
Питання легалізації оплати праці, дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства щодо її виплати перебувають у податківців Рівненщини на постійному контролі.

У 1 кварталі проведено 26 перевірок підприємств та фізичних осіб – підприємців. Порушення встановлені у кожному випадку. За результатами перевірок додатково донараховано до бюджету 3,5 млн. грн., що на 2,2 млн. грн. більше ніж у минулому році.

Зокрема, при проведенні перевірки підприємця, який здійснює господарську діяльність з виробництва хліба та хлібобулочних виробів у орендованій міні пекарні, встановлено, що він використовує працю трьох найманих працівників. Причому, трудові відносини з двома працівниками не оформлені належним чином, тому й виплата заробітної плати здійснюється в «конвертах». Разом з тим, третьому працівнику, який працює повний робочий день, офіційно виплачується заробітна плата у розмірі половини законодавчо встановленого мінімального розміру заробітної плати, а решта в «конверті».

В ході перевірки усунуто недоліки, донараховано 1,4 тис. грн.. податку на доходи фізичних осіб. Крім того, інформацію про виявлені порушення надіслано до відповідних підрозділів Пенсійного фонду, територіальної інспекції праці та прокуратури.

Надія Друзюк,

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Львівська обласна рада ...

КОМЕНТАРІ