Львівська обласна рада вимагає від правоохоронців не допустити проведення заходів під червоними прапорами 9 травня

Львівська обласна рада вимагає від правоохоронців не допустити проведення заходів під червоними прапорами 9 травня

28.04.13 21:45 0 1049
26 квітня 2013 року під час сесії Львівської обласної ради з ініціативи фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" депутати ухвалили рішення про вшанування пам'яті українців, полеглих у роки Другої світової війни. Депутати звернулися до органів державної влади та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, громадських організацій, правоохоронних і силових структур області щодо недопустимості використання 8 та 9 травня під час відзначення Днів пам'яті жертв Другої світової війни совєцько-комуністичної чи нацистської символіки, оскільки це є зневагою та наругою над пам'яттю мільйонів українців, які віддали свої життя за незалежність України.

Обласна рада доручила Львівській обласній державній адміністрації розробити та затвердити план проведення заходів із відзначення на території Львівської області 8 та 9 травня Днів пам'яті жертв Другої світової війни. Обов'язково мають відбутися поминальні заходи на вшанування українців, які стали жертвами совєцько-комуністичного та німецько-нацистського тоталітарних режимів. Також має бути організовано заходи з висвітлення історії національно-визвольного руху українців у 40–50-х роках ХХ століття. Окрім цього, обласна рада рекомендує органам державної влади, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам, організаціям Львівщини ухвалити рішення про вивішування в Дні пам'яті жертв Другої світової війни 8–9 травня Державного прапора України з траурною стрічкою. Депутати рекомендуватимуть органам місцевого самоврядування звернутися до суду щодо заборони проведення 8–9 травня масових заходів та можливих провокацій з використанням червоних прапорів.

У рішенні також йдеться: "Звернутися до правоохоронних структур області (прокуратури, органів внутрішніх справ, СБУ) з рекомендаціями вжиття належних превентивних заходів щодо недопущення можливостей проведення 8–9 травня, у Дні пам'яті жертв Другої світової війни, масових заходів з використанням червоних прапорів та інших предметів комуно-совєцької символіки як завідомо провокативних і таких, що створюють реальну загрозу громадському спокою та суспільній злагоді на території Львівщини. Скерувати це рішення до обласних рад України, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій з пропозицією затвердження аналогічних рішень".

Депутати звертаються до ієрархів та священнослужителів Церков усіх конфесій Львівської області з проханням відслужити 8 та 9 травня поминальні молебні за всіх українців, які стали жертвами Другої світової війни, та героїв, які віддали своє життя за незалежність України.

Обласна рада також ухвалила заяву, в якій йдеться, що будь-яке виправдання комуністичної ідеології, вшанування її вождів, популяризація її символів слід розцінювати як спробу реваншу ідей тоталітарного суспільства та рецидив злочинів проти людства, які обов'язково буде покарано.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 3)

КОМЕНТАРІ