Свободівка Лариса Василишин вимагає перевірити діяльність чиновників паспортного столу Сихівського району Львова

Свободівка Лариса Василишин вимагає перевірити діяльність чиновників паспортного столу Сихівського району Львова

28.04.13 11:41 0 1605
25 квітня 2013 року під час сесії Львівської міської ради депутат від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Лариса Висилишин зачитала запит на ім'я прокурора Львова з вимогою дати правову оцінку діям керівника і працівників регіонального відділення Державної міграційної служби Сихівського району.

За словами Лариси Василишин, до неї та депутата-свободівця Івана Лещишина звернувся львів'янин зі скаргою на дії працівників РВ ДМС Сихівського району. "Городянин повідомив, що намагався отримати закордонний паспорт громадянина України, проте, сплативши необхідні кошти, документ так і не отримав. Він заповнив анкету відповідного зразка, зібрав всі необхідні документи, сплатив лише обов'язкові платежі: державне мито 170 грн., оплатив послуги на виготовлення паспорта 87,15 грн. і подав їх до РВ ДМС у Сихівському районі. Згодом отримав лист про відмову в оформленні документу, "оскільки не було здійснено всіх передбачених оплат". Дії працівників він вважає незаконними й стверджує, що всі документи, згідно зі ст. 4 Закону України "Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України" для виготовлення закордонного паспорта надав.

Аналіз законодавства України щодо переліку обов'язкових платних послуг для отримання відповідного документу засвідчує, що немає вимоги щодо сплати 120 грн. за бланкову продукцію і надання довідки про несудимість. Згідно зі ст. 19 Конституції України, правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їхні посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Тому якщо городянин не надав згоди на отримання платних послуг від ДМС, то не був зобов'язаний платити платіж 87,15 грн.", – зазначила Лариса Василишин.

Свободівка також зауважила, що на першій сторінці паспорта громадянина України для виїзду за кордон надруковано напис "Паспорт є власністю України". "Тому особи, які виготовляють паспорт громадянина України для виїзду за кордон, не повинні сплачувати кошти за бланки, адже це не їхня власність, вони лише пред'явники (тимчасово користуються до завершення строку його дії). Враховуючи наведене, вимагаю вжити необхідних заходів для повного та всебічного розгляду цього звернення та дати правову оцінку діям керівника і працівників регіонального відділення РВ ДМС Сихівського району (вул. Зелена, 150). Також звертаю увагу, що невиконання службовою особою законних вимог депутата місцевої ради, створення штучних перешкод у його роботі, надання йому завідомо неправдивої інформації є злочином, передбаченим ч. 1 ст. 351 Кримінального кодексу України", – додала Лариса Василишин.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 3)

КОМЕНТАРІ