Чиновники Садового знову надумали залізти в кишені львів'ян

Чиновники Садового знову надумали залізти в кишені львів'ян

28.04.13 21:14 0 1062
Чиновники Садового ініціюють підвищення тарифів на утримання будинків та прибудинкових територій у Львові. З проханням погодити цю ініціативу до постійних депутатських комісій міськради звернувся начальник управління житлового господарства Львівської міськради Юрій Голець. Про це 25 квітня 2013 року під час сесії Львівської міської ради поінформував голова постійної депутатської комісії житлової політики свободівець Ігор Сільвестр.

Як повідомив депутат, до постійних депутатських комісій вже звернулися чиновники Садового з пропозицією погодити збільшення ціни на квартплату. "2011 року команда Андрія Садового без погодження львів'ян запровадила нові тарифи на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій, безпідставно підвищивши їх на 20–30 відсотків. Депутати 29 вересня 2011 року скасували відповідне рішення виконавчого комітету, проте справа з ініціативи команди міського голови перейшла у судову площину, де перебуває й дотепер", – наголосив свободівець Ігор Сільвестр.

Він повідомив, що чиновники Садового фактично знову задекларували своє бажання впровадити чергове підвищення квартплати попри відсутність будь-яких підстав для ухвалення такого рішення. "Тарифи можна піднімати тільки за процедурою, передбаченою законом, це має бути економічно обґрунтовано і затверджено з урахуванням позиції громади міста. Безперечною складовою при ухваленні рішення про нові тарифи є волевиявлення львів'ян – кожен споживач має висловити свою позицію щодо вартості тих чи тих послуг. Натомість людям нав'язують "обов'язкові складові" тарифу, змушуючи їх оплачувати послуги, які ніколи їм не надавали.

Зважаючи на це, можу заявити, що будь-які ініціативи про підвищення ціни на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій у місті є неприйнятними та позбавлені законного ґрунту. Тому депутатський корпус однозначно не підтримає цієї пропозиції команди Садового", – підсумував Ігор Сільвестр.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 3)

КОМЕНТАРІ