На Хмельниччині подільськими аграріями проведено підживлення озимих культур на 130%

На Хмельниччині подільськими аграріями проведено підживлення озимих культур на 130%

28.04.13 18:40 0 830
Директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олег Стрілецький взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді, яка відбулася під головуванням першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Івана Бісюка. Під час наради розглядались питання стану проведення комплексу весняно-польових робіт. Розпочавши селектор, Іван Бісюк зазначив, що через несприятливі погодні умови частина озимих культур була вражена грибком, а період вегетації озимини затримався на три тижні. Проте 93% відсотки посіяних озимих залишаються у задовільному стані. Важливим для українських аграріїв є не тільки своєчасне завершення весняно-польових робіт, але й питання захисту посівів від шкідників та бур’янів.

В ході селекторного засідання Іван Юрійович зазначив, що на засіяно близько 3 млн. га зернових та зернобобових культур. Кукурудзи на зерно посіяно 27 % від запланованих площ та цукрового буряка – 64%.

Щодо стану справ у тваринництві з початку 2013 року поголів’я великої рогатої худоби складає 5 млн. 177 тис. голів.

За інформацією директора департаменту землеробства Міністерства аграрної политики і продовольства України Олександра Демидова, в зонах степу та лісостепу вже завершили посів ранніх зернових культур.

Власне, що стосується Хмельниччини, то за словами Олега Стрілецького, посіяно всього ярих культур на площі 480,404 тис. га, що становить 64% від прогнозу. Окрім того, кукурудзи на зерно посіяно на площі 134, 237 тис га, цукрових буряків – 23, 343 тис. га.

Олег Володимирович також зазначив, що проведено підживлення озимих зернових культур на 316, 595 тис.га, що становить 130% від прогнозованих площ.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Львівщині жовківські ...

КОМЕНТАРІ