Валентин Хоптян: Спільною працею – примножимо добробут рідного краю

Валентин Хоптян: Спільною працею – примножимо добробут рідного краю

28.04.13 11:19 0 912
Голова облдержадміністрації Валентин Хоптян зустрівся із активом Підволочиського району. Спілкуючись із людьми, керівник області закликав усіх до спільної праці, задля розбудови Тернопілля.

«Лише спільною працею ми примножимо добробут рідного краю», - переконаний Валентин Хоптян.

Керівник області ознайомив учасників зібрання із тими першочерговими завданнями, над вирішенням яких працює обласна влада.

Зокрема Валентин Хоптян наголосив на важливості розвитку економіки регіону, залучення іноземних та внутрішніх інвестицій, боротьби з корупцією, захисту бізнесу.

Не оминув увагою голова облдержадміністрації й питання розвитку соціальної сфери.

«Ми працюємо над створенням належних умов для лікуваннях хворих у лікарнях та роботи медичного персоналу. У полі зору влади й розвиток освітньої галузі, запровадження в процесі навчання новітніх технологій, підвищення якості освіти», - каже Валентин Хоптян.

Важливим, на думку очільник краю, є покращення стану соціальної інфраструктури сільських населених пунктів Тернопільщини.

«Маємо завершити розпочаті роботи з відновлення систем зовнішнього освітлення у населених пунктах області. Значну увагу приділятимемо й стану закладів культури – здійснюється модернізація систем опалення, проводиться ремонт клубних закладів. Також хочемо, аби у бібліотеках надавалися якісно нові послуги доступу до інформації», - каже Валентин Хоптян.

Він також відзначив, що влада націлена на наближення адміністративних послуг до споживача.

«Одним з ключових завдань 2013 року, визначених Президентом України є створення зручних та доступних умов для отримання громадянами та суб’єктами господарювання якісних адміністративних послуг. Задля виконання зазначеного завдання, згідно із Національним планом дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ, в області буде створено центри надання адміністративних послуг не лише в обласному центрі, а й у всіх 17 районах», - запевнив голова облдержадміністрації, наголосивши, що такі центри створюються, перш за все, для зручності громадян за принципом – прозоро, зрозуміло, чітко.

Як позитив він відзначив співпрацю Тернопільською дирекцією Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» завдяки якій, навіть мешканці найвіддаленішого села матимуть змогу отримати відповідні адміністративні послуги за посередництвом 467 поштових відділень краю.

Зупинився голова облдержадміністрації й на нових соціальних ініціативах Президента України, спрямованих на посилення соціального захисту дітей та малозабезпечених сімей з дітьми. Йдеться в першу чергу про збільшення державної допомоги малозабезпеченим сім’ям та надбавки на догляд за дитиною-інвалідом, підвищення соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які мають інвалідність

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ