На Житомирщині відкрилася виставка художніх творів до Великодніх свят

На Житомирщині відкрилася виставка художніх творів до Великодніх свят

28.04.13 18:31 0 899
Цьогоріч вже втретє в Кмитівському музеї образотворчого мистецтва імені Й. Д. Буханчика експонуються художні твори авторів з усіх куточків України. Урочисте відкриття Всеукраїнської виставки художніх творів «Щедрість рідної землі» до Великодніх свят відбулося 26 квітня за участю начальника управління культури облдержадміністрації Юрія Градовського, директора дирекції художніх виставок України Ольги Гводя, працівників Кмитівського музею, художників та представників обласних ЗМІ.

На виставці представлені роботи в різних техніках, різних жанрів та всі вони об’єднані єдиною тематикою – щедрістю рідної землі. На полотнах художники з Полтави, Вінниці, Львова, Києва, Маріуполя, Житомира та інших міст зобразили мальовничі куточки України, красу її природи, велич церков та соборів, святинь, світле свято Воскресіння Христа.

Перед початком виставки директор Кмитівського музею образотворчого мистецтва Ярослав Хитрий поспілкувався із журналістами: «Надзвичайно приємно, що активну участь у виставці беруть молоді сучасні художники та митці старшого покоління. Після такої експозиції можна впевнено стверджувати, що мистецтво живе, мистецтво продовжує розвиватися, і дивуватися наскільки багата наша українська культура».

«Вже стало доброю традицією напередодні Великодніх свят організовувати таку виставку саме в Кмитівському музеї образотворчого мистецтва. До музею за сприяння дирекції художніх виставок України привозять картини майстрів з усієї України, які через свої твори діляться з кожним відвідувачем експозиції зерном прекрасного і красивого у нашому житті», - сказав на урочистому відкритті виставки начальник управління культури облдержадміністрації Юрій Градовський.

«Виставка має на меті продемонструвати широке розмаїття українських національних Великодніх традицій, своєрідну красу української природи, унікальну щедрість землі, представлену в багатстві сучасних жанрових полотен, натюрмортів, пейзажів», - сказала під час відкриття експозиції директор дирекції художніх виставок України Ольги Гводя.

Всеукраїнська виставка художніх творів «Щедрість рідної землі» до Великодніх свят триватиме місяць. Всі бажаючі під час травневих свят та вихідних можуть долучитися до прекрасного та завітати до Кмитівського музею. До речі, в музеї у цей же час ще експонуються твори молодих художників Житомирщини.

Довідково: Кмитівський музей образотворчого мистецтва імені Й. Д. Буханчика – це музей, який розташований у селі Кмитів Коростишівського району всього за 20 км від обласного центра. Це важливий культурно-просвітній осередок району та області, у якому представлено цінне й велике зібрання витворів радянського мистецтва, зокрема у стилі соцреалізму, унікальний сільський художній музей Житомирщини. Кмитівський музей образотворчого мистецтва ім. Й. Буханчука розташований у спеціально зведеному у СРСР (за індивідуальним авторським проектом) просторому приміщенні у центрі села. В музеї просторі виставкові зали, яскраве денне освітлення, що ллється зі світових ліхтарів даху приміщення, все сприяє головній меті відвідувачів – зустрічі з прекрасним світом мистецтва. В експозиціях музею близько 3000 творів живопису, графіки, скульптури, декоративно-прикладного мистецтва, які розмістились в 10 залах. Особливістю експозицій музею є їх багатонаціональний характер. Тут представлені роботи художників усіх республік колишнього Радянського Союзу.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ