Сергій Рижук: «Ми й надалі збільшуватимемо бюджеті та соціальні витрати, аби забезпечити ветеранам області гідні умови життя»

Сергій Рижук: «Ми й надалі збільшуватимемо бюджеті та соціальні витрати, аби забезпечити ветеранам області гідні умови життя»

28.04.13 08:03 0 885
На цьому акцентував голова облдержадміністрації Сергій Рижук під час спільного засідання колегії облдержадміністрації та регіональної ради з питань взаємодії місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Нагадаємо, нещодавно, під час обласного пленуму ветеранів, очільники області – Сергій Рижук і Йосип Запаловський – повідомили про рішення спрямувати 200 тис. грн з обласного бюджету на надання матеріальної допомоги ветеранам Великої Вітчизняної війни і підтримку діяльності ветеранських організацій.

Доповідаючи під час спільного засідання колегії про стан взаємодії місцевих органів виконавчої влади та громадських ветеранських організацій з метою поліпшення соціального захисту ветеранів війни заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих зазначив, що згідно з чинним законодавством, ветерани та члени їх сімей щомісячно за рахунок коштів субвенцій із державного бюджету місцевим бюджетам забезпечуються пільгами на оплату житлово-комунальних послуг і послуг зв’язку, а також пільгами на санаторно-курортне лікування, безоплатний проїзд. «З цією метою у бюджетах міст і районів області передбачено 242,2 млн грн, що на 1,5 млн. грн перевищує минулорічний показник», – пояснив посадовець.

Крім того, щороку за рахунок державної субвенції ветеранам війни здійснюється виплата разової грошової допомоги до Дня Перемоги. «Приємно зазначити, – додав Ярослав Долгих, – що у поточному році розміри такої допомоги збільшено на 10% в порівнянні з минулим роком. Більше того, цьогоріч наша область однією з перших в Україні вже провела виплату разової грошової допомоги до Дня Перемоги. Так, у квітні поточного року таку грошову допомогу вже отримали 55,4 тисяч осіб на загальну суму 27 млн грн»

Також цього року в обласному бюджеті передбачено кошти для здійснення підтримки громадських організацій інвалідів і ветеранів на загальну суму 517,8 тис. грн. в рік, зокрема обласній організації ветеранів – 93, тис. грн., обласному відділенню Всеукраїнського об’єднання ветеранів – 30,0тис. грн, обласному товариству Всеукраїнської організації політв’язнів і репресованих – 4,9 тис. грн, обласному клубу «Золота Зірка» – 7,1 тис. грн, обласній організації інвалідів війни та Збройних сил – 32,7 тис. грн, обласній спілці ветеранів афганської війни – 43,5 тис. грн.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: в ...

КОМЕНТАРІ