Луцьк: «Попіл Чорнобиля в наших серцях»

Луцьк: «Попіл Чорнобиля в наших серцях»

28.04.13 15:03 0 970
Під такою назвою відбувся вечір пам’яті в бібліотеці-філії № 5 КЗ «Луцька міська централізована бібліотечна система».

Про трагедію, що сталася на Чорнобильській АЕС, розповіли ведучі заходу, учні Луцької гімназії № 18 Тетяна Підкова і Анастасія Дудай.

Учасники заходу-користувачі бібліотеки переглянули документальний фільм «Чорнобиль і Прип’ять. Шокуючі матеріали», читали вірші «Чорнобильські хати», «Атомний диптих», «Було село». Працівники бібліотеки підготували викладку літератури «Поріс чорнобилем Чорнобиль – бідою нашою поріс», де представлена література про ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які не шкодуючи свого життя рятували станцію від руйнування.

Також у центральній міській бібліотеці для дорослих відбувся урок пам’яті «Повік той день із пам’яті не стерти».

Ведучі Надія Солоха та Марія Розтинюк здійснили екскурс до мальовничого куточка України, на який за одну мить «впало… 300 хіросім», якому судилося стати мертвою точкою планети на десятиліття.

Участь у заході взяли ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС Олександр Валентинович Шишкевич, Степан Онуфрійович Горбач, Василь Іванович Магрель. Вони поділились спогадами, відповіли на запитання та подарували бібліотеці книгу «Грані подвигу» про волинських ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.

Завідувач відділу обслуговування бібліотеки Олена Карпман презентувала виставку – реквієм «Чорнобиль – слово як набат…», закликала пам’ятати ці чорні сторінки історії України, подякувала ліквідаторам та подарувала квіти.

Управління культури (723426, 720447)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ