У Тернополі затвердили стратегію розвитку міста до 2025 року

У Тернополі затвердили стратегію розвитку міста до 2025 року

28.04.13 10:48 0 931
Стратегію розвитку Тернополя до 2025-го року затвердили на сесії 26 квітня. Документ визначає основні пріоритети для розвитку міста: підвищення якості життя, формування конкурентоспроможної економіки, розвиток Тернополя як міста національних, духовних цінностей, культури та спорту. Окремо винесено розділ стосовно бачення Тернополя як території розвитку науки та інноваційних технологій.

До розробки проекту Стратегії розвитку міста були залучені всі університети міста, структурні підрозділи міськради, депутатський корпус та громадські організації. Загалом проведено чимало конференцій, круглих столів та нарад, під час яких обговорювали майбутнє Тернополя на найближчі роки.

«Тернопіль – єдине місто, яке має чітко сформовану довгострокову стратегію розвитку міста. Це базовий програмний документ, який відображає бачення розвитку міста громадськістю на перспективу. Основна мета стратегії розвитку міста – в досягненні економічного зростання, збільшенні добробуту, комфорту життя населення та реалізації інтересів усіх секторів територіальної громади», - зазначив начальник управління стратегічного розвитку міста Юрій Дейнека.

Попередньо ухвалений стратегічний план, прийнятий у 2006-му році, виявився застарілим. До того ж він був ухвалений без часових рамок.

Над новою стратегією розвитку міста загалом фахівці працювали 9 місяців.

Крім основних блоків, документ передбачає конкретні цілі, напрямки роботи та засоби їх реалізації.

Стратегія розвитку міста Тернополя до 2025 року (додається).

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 3186 родинних ферм Волині ...

КОМЕНТАРІ