На Волині вшанували ліквідаторів Чорнобильської катастрофи

На Волині вшанували ліквідаторів Чорнобильської катастрофи

28.04.13 19:27 0 853
26 квітня – одна з найтрагічніших дат в життєписі нашої держави. 27 років тому у цей день сталася катастрофа на чорнобильській атомній станції, яка залишила шрам на тілі України та принесла горе, хвороби і розпач у сотні тисяч родин.

У день річниці Чорнобильської трагедії в усіх містах обласного значення відбулися заходи з вшанування ліквідаторів Чорнобильської катастрофи. Зокрема, в обласному центрі - на меморіальному комплексі «Вічна Слава» до пам’ятного знака «Жертвам Чорнобиля» духовенство відслужило панахиду та помолилися за здоров’я постраждалих.

До монумента також поклали квіти. Участь у заході взяли голова облдержадміністрації Борис Клімчук, його заступник Сергій Ющак, заступник голови облради Валентин Вітер, Луцький міський голова Микола Романюк, ліквідатори аварії на ЧАЕС та їх родини, представники громадських та політичних організацій, учнівська молодь та ЗМІ.

Пізніше відбулось покладання квітів до меморіальної дошки льотчику – ліквідатору Анатолію Грищенку, пам’ятника пожежним, які брали участь у ліквідації аварії на ЧАЕС.

З 15 по 24 квітня в колективах університетів, коледжів та бібліотечних закладах Луцька організовувалися зустрічі з чорнобильцями.

На 27 квітня заплановані змагання на кубок області «Герої Чорнобиля» у спорткомплексі ФСГ «Колос».

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

 
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: Теракт у Бостоні: ...

КОМЕНТАРІ