На Львівщині управління екології нагадує про правила відпочинку в парках

На Львівщині управління екології нагадує про правила відпочинку в парках

28.04.13 20:21 0 1075
З настанням теплих, сонячних днів парки та лісопарки міста стають улюбленими місцями для прогулянок та чудового відпочинку. Адже парки міста надають змогу якнайкраще відновити сили та здоров’я після тривалих міських буднів та насолодитись красою чудових краєвидів.

Водночас, знаходячись на відпочинку, не слід забувати, що і на природі існують правила поведінки, яких треба неухильно дотримуватися, аби зберегти природу для подальших незабутніх днів відпочинку.

Відтак, з метою збереження природних ландшафтів управління екології та благоустрою Львівської міської ради закликає мешканців та гостей нашого міста використовувати для відпочинку у парках спеціально облаштовані та відведені для цього місця та дотримуватись наступних правил поведінки у парках:

* Намагайтеся ходити по існуючих доріжках і стежках.

* Забирайте з собою своє сміття. Донесіть його до найближчого контейнера.

* Забирайте з собою банки із залишками їжі. Вони можуть стати пасткою для тварин.

* Дотримуйтесь тиші. Навчайтесь цінувати музику природи: спів птахів, шелест листя. Знайте, що голосні звуки вашого приймача дратує все живе навколо.

* Залишайте ваше авто на узбіччі. Під колесами вашого авто розчавлюються рослини, ущільнюється ґрунт, ламаються кущі, гинуть дрібні тварини. Чи знаєте ви, що колія не заростає багато десятиліть?

* Бережіть рослини. Букет зав’яне по дорозі або простоїть 2-3 дні, а в лісі кожен з нас може милуватися ними тижнями.

* Оберігайте тварин та їх житло – гнізда і нірки.

* Розпалюйте вогнище лише у відведеному місці з інформаційний знаком (місце відпочинку), яке належно облаштоване, для вогнища використовуйте лише сушняк або спеціально заготовлені дрова.

* В разі посухи, якщо зроблене пожежне попередження, то розведення вогнища заборонено навіть на кострищі.

* Покидаючи місце відпочинку переконайтесь, що ви загасили вогнище і прибрали сміття. Довідка Правила поведінки парку та лісі:

1.Категорично заборонено залишати в парку чи лісі упа

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ