Івано-Франківщина: службовий обов’язок і християнське покликання – подбати про «ліквідаторів»

Івано-Франківщина: службовий обов’язок і християнське покликання – подбати про «ліквідаторів»

28.04.13 19:15 0 1082
В обласному УМВС вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

У тридцятикілометровій радіаційній зоні несли службу 472 працівники органів внутрішніх справ Прикарпаття, 12 з них перебували там з 26 квітня 1986 року. Чимало з «ліквідаторів» повернулися з небезпечного відрядження з підірваним здоров’ям. На через хвороби, пов’язані зі службою поблизу місця аварії, вже померли 64 правоохоронці, 108 отримали групу інвалідності. «Наше завдання і християнське покликання – подбати про цих людей, допомагати їм у вирішенні життєвих проблем, морально підтримувати, – сказав під час урочистих заходів начальник УМВС в області генерал-майор міліції Олег Сало. – Схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто загинув у боротьбі з невидимою радіацією. Перед пам’яттю наших побратимів, яких немає серед нас».

Керівник прикарпатської міліції вручив нагороди учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Зокрема, за сумлінне виконання службових обов’язків у зоні радіаційного лиха, багаторічну службу в органах внутрішніх справ медаллю Івано-Франківської обласної державної адміністрації «За заслуги перед Прикарпаттям» нагороджено ветеранів міліції Романа Антошка, Петра Баляка, Валерія Купєєва, Михайла Круля, Юрія Лісового. Грамоти голови ОДА та обласної ради удостоєно Романа Бадяка, Петра Матеху, Анатолія Орлова, Валентина Окуневича, Миколу Паньківа, Ігоря Сєрого та Ігоря Ружевича. Загалом з нагоди 27-ї річниці Чорнобильської катастрофи заохочено двісті «ліквідаторів»-правоохоронців.

Після цього ветерани побували в музеї історії прикарпатської міліції, де їх подвигу відведена окрема експозиція, та взяли участь у загальноміських віче та панахиді, присвячених річниці трагедії на Чорнобильській АЕС.

СЗГ УМВС України в івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
4 (голосів: 1)
Наступна новина: На Волині вшанували ...

КОМЕНТАРІ