На Волині ліквідаторам аварії на ЧАЕС – посилена увага

На Волині ліквідаторам аварії на ЧАЕС – посилена увага

28.04.13 17:13 0 1117
Голова облдержадміністрації Борис Клімчук та його заступник Сергій Ющак зустрілися з активом чорнобильських районних громадських організацій.

Під час спілкування усі разом з болем в серці згадали, як 27 років тому сталася страшна трагедія на Чорнобильській атомній станції. «Багато горя та втрат завдав Чорнобиль нашому народові. Ми усвідомлюємо, що влада не у повній мірі допомагає чорнобильцям, однак цим людям - посилена увага», - сказав Борис Клімчук.

Як розповів Сергій Ющак, цьогоріч кошти держави на соціальні програми чорнобильцям будуть не менші ніж торік, а це – 74 млн грн. У 2012 році 35 ліквідаторів забезпечено житлом, придбане коштами держави. Крім того, вперше за 8 років, торік сім‘ям постраждалих громадян відшкодовано кошти за самостійно придбане та збудоване помешкання. Таким чином, у 2012 році 43 родини отримали власне житло за бюджетні ресурси.

У 2012 році майже 6,5 тис. чорнобильців пролікувались чи оздоровились у 56 санаторно-курортних закладах України. Торік вперше з обласного бюджету було виділено кошти на оздоровлення у місцевих санаторіях. Таку практику продовжать і цьогоріч.

Голова облдержадміністрації насамперед подякував ліквідаторам за їх подвиг і героїзм та вручив 10 ліквідаторам від обласного благодійного фонду «Рідна Волинь» матеріальну допомогу.

 

Прес-служба облдержадмініністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
2 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ