На Івано-Франківщині відбрано вісім мікропроектів  організацій громад Галицького, Рожнятівського, Косівського та Тисменицького районів з використання альтернативної та відновлювальної енергії

На Івано-Франківщині відбрано вісім мікропроектів організацій громад Галицького, Рожнятівського, Косівського та Тисменицького районів з використання альтернативної та відновлювальної енергії

28.04.13 18:21 0 944
Днями було підписано протокол з відбору восьми ідей мікропроектів організацій громад Галицького, Рожнятівського, Косівського та Тисменицького районів за напрямком використання альтернативних та відновлювальних джерел енергії (компонент з енергоефективності), які планується із врахуванням умов Проекту затвердити до червня цього року та розпочати процес їх впровадження.

відбулося засідання оновленого складу обласної Координаційної ради проекту ЄС і ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (друга фаза цього проекту впроваджується в Івано-Франківській області з 2011 року). На засіданні Кордигнаційної ради головували Ігор Зварич, заступник голови обласної державної адміністрації, та Остап Дзеса, заступник голови обласної ради. Розглянуто результати та перспективи впровадження Проекту в регіоні, у тому числі нових мікропроектів організацій громад Галицького, Рожнятівського, Косівського і Тисменицького районів з компоненту енергоефективності, обговорено питанння щодо співфінансування мікропроектів громад-учасниць з обласного бюджету на 2013 рік та оновлення існуючої в області програми енергоефективності області на 2010-2014 роки із врахуванням розробленої в рамках Проекту «Концепції стратегії енергоефективності Івано-Франківської області».

Довідково

З 2011 року в області впроваджується ІІ фаза проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» («МРГ»), що співфінансується Європейським Союзом (90%) та Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй (10%).

Для участі у Проекті було відібрано населені пункти до 10 тисяч мешканців у 9 –ти районах області: Галицькому, Городенківському, Долинському, Калуському, Коломийському, Косівському, Рогатинському, Тисменицькому і Тлумацькому (по 4 у кожному), які успішно реалізували 36 мікропроектів громад основної квоти на загальну суму понад 6,3 млн. грн. Здебільшого, мікропроекти були спрямовані на стандартні заходи з енергозбереження у закладах освіти (заміна вікон, дверей, ремонт підлоги, покрівлі, систем опалення) та підтримку мережі закладів охорони здоров’я (ремонт ФАПів, амбулаторій, закупівля медобладнання) тощо.

Крім цього, завдяки спільній злагодженій роботі обласного ресурсного центру громад Проекту, обласної, районних державних адміністрацій, районних, сільських рад і місцевих громад та забезпечення співфінансування з обласного/районних/сільських бюджетів і громад, впродовж цього року в області буде впроваджено ще 16 мікропроектів додаткової квоти з відтворення методології проекту (реплікаційні) загальною вартістю близько 2 млн.грн. (1782 тис.грн.), які реалізовуватимуться у Богородчанському, Верховинському, Рожнятівському і Снятинському районах.

Водночас, одним з найголовнішим досягненням проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» можна вважати налагодження ефективного партнерства органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та місцевих організацій громад, завдяки плідній співпраці яких вдається у непростих умовах сьогодення поліпшувати базову місцеву інфраструктуру та усувати існуючі проблеми розвитку сільських населених пунктів.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові презентовано ...
Наступна новина: На Житомирщині відкрилася ...

КОМЕНТАРІ