Богдан Матолич: «Весняно-польові роботи повинні бути завершені в оптимальні строки»

Богдан Матолич: «Весняно-польові роботи повинні бути завершені в оптимальні строки»

28.04.13 09:30 0 863
26 квітня, з ініціативи Міністерства аграрної політики та продовольства України відбулась селекторна нарада за участі керівництва областей України та Автономної Республіки Крим.

Від Львівщини участь у селекторі взяв перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Богдан Матолич, заступники голів райдержадміністрацій, керівництво департаменту агропромислового розвитку ОДА та районних галузевих управлінь, представники інспекційних органів та служб агропромислового комплексу та інші.

Учасники наради обговорили ряд важливих питань, зокрема розглянули здійснення комплексу весняно-польових робіт, а також стан галузі тваринництва та цінової ситуації на продовольчому ринку.

На відеоконференції перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Богдан Матолич прозвітував про стан виконання весняно-польових робіт на Львівщині. Зокрема, він повідомив, що станом на 25 квітня, вже завершено перше підживлення озимих культур. Б.Матолич також поінформував, що на на проведення весняно-польових робіт в області вже витрачено 488,8 млн.грн., що становить 90 % від запланованих коштів (всього 543,8 млн.грн.).

Перший заступник очільника Львівщини розповів також про стан виробництва продукції тваринного походження, зазначивши, що обсяги її валового виробництва в області за січень-березень становлять 104,8%, в т. ч. сільськогосподарських підприємствах – 104,3%, в господарствах населення – 105,1%. Окрім цього, Богдан Матолич доповів про ситуацію щодо виплат спеціальних бюджетних дотацій фізичним особам у галузі тваринництва, зокрема за утримання та збереження молодняку великої рогатої худоби, за вирощений та проданий на забій молодняк ВРХ та свиней, а також часткове відшкодування витрат на закупівлю установки індивідуального доїння корів.

«Для збільшення поголів’я корів та стабілізації поголів’я ВРХ в області також здійснюються будівництво та реконструкція тваринницьких приміщень. Так у 2013 році буде побудовано і введено в експлуатацію 2  тваринницькі ферми та проведено реконструкцію ще 15 таких ферм», – зазначив під час доповіді Б.Матолич.

Крім того, перший заступник голови ОДА коротко поінформував про цінову ситуацію на споживчому ринку. За його словами, порівняно із 1 квітня цього року відбулось часткове зростання споживчих цін на окремі продукти харчування: на борошно – 1,7%, макаронні вироби – 1,3%, рис – 3,3%, яловичину – 0,2%, свинину – 0,6%, сало – 0,2%, ковбаси варені 1/г. – 2,3%, ковбаси варені в/г – 1,9%, сир м’який – 0,2%, сметану (15% жирності) – 2,7%,  сметану (20% жирності) – 1,9%, та овочі. Разом з тим, знизились ціни на хліб з борошна в/г – 3,6%, хліб з борошна 1/г. – 2,3% хліб житній, житньо-пшеничний – 2,1 %, крупи гречані – 1,3%, олію – 0,7%, цукор – 0,2%, м’ясо птиці – 1,2%, яйця –11%, молоко – 0,7%, масло вершкове – 0,2%.

За результатами селекторної наради Богдан Матолич доручив агропромисловим структурам та службам області забезпечити проведення комплексу весняно-польових робіт в оптимальні строки, а також наголосив на необхідності організації передвеликодніх ярмарків у районних центрах Львівщини.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині відбувся ...
Наступна новина: На Хмельниччині дітям з ...

КОМЕНТАРІ