У Львівській ОДА обговорили питання організації та проведення заходів з відзначення в Україні 1025-річчя хрещення Київської Русі

У Львівській ОДА обговорили питання організації та проведення заходів з відзначення в Україні 1025-річчя хрещення Київської Русі

28.04.13 15:56 0 908
26 квітня заступник голови Львівської облдержадміністрації Сергій Василенко провів зустріч з представниками християнських конфесій Львівщини з метою розгляду проблемних питань організації та проведення заходів з відзначення в Україні 1025-річчя хрещення Київської Русі та на виконання соціальних ініціатив Президента України.

Зокрема, учасники зустрічі обговорили програму проведення Великодніх благодійних, культурно-просвітницьких акцій у співпраці з представниками християнських церков, державних установ, громадськості та соціально відповідального бізнесу, присвячених 1025-річчю хрещення Київської Русі.

Під час спілкування Сергій Василенко запевнив, що облдержадміністрація сприятиме християнським релігійним організаціям області у проведенні релігійних, просвітницьких та культурно-митецьких заходів з нагоди відзначення річниці хрещення Київської Русі в районах області. Також він закликав усі громадські організації області долучитись до участі в підготовці та відзначенні цієї дати.

За результатами зустрічі заступник керівника Львівщини доручив відповідальним структурним підрозділам облдержадміністрації підготувати Перелік пам’яток сакральної архітектури національного значення в регіоні, які потребують проведення відповідних робіт з реставрації за бюджетною програмою «Регіональна програма розбудови сфери охорони культурної спадщини Львівської області на 2013 – 2015 роки» з визначенням потреби в коштах на їх проведення. Також він доручив забезпечити участь офіційної делегації від Львівщини в урочистих заходах з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі у м. Києві.

Зазначимо також, що ієрархи діючих конфесій запросили голову Львівської ОДА відвідати Великодні богослужіння у храмах Львова.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ