Керівник Львівщини закликав профспілкові організації діяти спільно заради покращення благополуччя громадян області

Керівник Львівщини закликав профспілкові організації діяти спільно заради покращення благополуччя громадян області

28.04.13 15:35 0 897
26 квітня, голова Львівської обласної державної адміністрації Віктор Шемчук зустрівся з членами виконкому Об`єднання профспілок Львівщини.

Керівник області розповів про основні напрямки діяльності та шляхи поглиблення соціального діалогу облдержадміністрації, об’єднання профспілок Львівщини та обласного об’єднання роботодавців. Зокрема, він висловив сподівання на незаангажовану співпрацю заради загального суспільного блага.

«Ми є всі членами однієї громади. Звичайно, ми можемо довго сперечатись на теми ідеології, політики, але в питаннях соціального захисту, бюджету, економіки, добробуту наших громадян, ми всі маємо бути однодумцями. І я до цього закликаю всіх, в тому числі й членів профспілок», - підкреслив очільник Львівщини.

Також учасники зустрічі обговорили проблемні питання окремих галузей народного господарства області. Зокрема, вони дискутували з питань заборгованості із виплати заробітної плати, рівня безробіття, нестачі кадрів легкої промисловості, надання медичних послуг, доступність медичного обслуговування тощо.

Віктор Шемчук зазначив, що неблагополуччя у звітності не завжди відображає реальну картину, адже статистичні дані часто бувають помилковими або не точними.

«Нам необхідно знати реальні факти, справжні проблеми, щоб їх вирішувати», – сказав очільник Львівщини.

За результатами обговорення Віктор Шемчук наголосив, що облдержадміністрація буде сприяти у розвитку, підтримувати та лобіювати інтереси профспілкових організацій. Окремо він пообіцяв вирішити питання працевлаштування мешканців Львівщини та дав доручення внести до Стратегії економічного розвитку Львівщини на 2013-2022 роки блок щодо розвитку виробничих сил.

«В нас є проблема із працевлаштуванням, але в той же час на підприємствах, які готові прийняти працівників, немає фахових спеціалістів. До того ж не треба забувати і про так зване «приховане» безробіття, що також є проблемою в області», – додав голова ОДА.

У підсумку Віктор Шемчук зазначив, що влада не може бути відділена від суспільства і в рамках соціального діалогу облдержадміністрація повинна працювати спільно із Об`єднанням профспілок Львівщини.

«Нам потрібен такий кінцевий результат, який буде сприйнятий суспільством і дасть можливість хоч трохи покращити наші взаємини», – підсумував керівник облдержадміністрації.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині 28 ...
Наступна новина: Суарес не став оскаржувати ...

КОМЕНТАРІ