Волинські аграрії збільшують площі посівних

Волинські аграрії збільшують площі посівних

29.04.13 08:28 0 1026
26 квітня голова облдержадміністрації Борис Клімчук ознайомився з ходом весняно-польових робіт в Горохівському районі. Зокрема, він оглянув поля сільськогосподарського підприємства ПОСП ім. Франка, керівником якого є Василь Тарарай.

Як поінформували аграрії, у них в обробітку – майже 2 тис. гектарів землі. Працює в господарстві 70 людей. Посівна кампанія – на стадії завершення. На полях - техніка, погодні умови роботі сприяють. Стовідсотково підживлені озимі зернові (879 га) та озимий ріпак (242 га). Окрім того, засівають яру пшеницю, сою, викосуміш, кукурудзу на силос.

У господарстві утримується одна тисяча великої рогатої худоби, з них 600 – фуражних корів. Надої молока 30 корів сягають 25-30 літрів на добу. У планах до 1 червня здати 10 тонн молока.

Голова облдержадміністрації висловив задоволення побаченим, зазначивши: «Приємно дивитися на засіяні поля. Наші господарі з кожним роком збільшують площі посівних, вирощують багато різних культур. Вони розуміють, що це – рентабельно та перспективно. Цукрові буряки теж не бояться саджати. І експорт зерна в області зростає, тому для господарів вигідно збільшувати площі зернових».

Борис Клімчук подякував господарям за їх працю на землі.

 

 

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації

 
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Динамо" - "Дніпро". ...
Наступна новина: У Львові олега Панькевича ...

КОМЕНТАРІ