ІІ Міжнародна конференція з історії  міста та області відбулася у Тернополі

ІІ Міжнародна конференція з історії міста та області відбулася у Тернополі

29.04.13 08:55 0 903
26 квітня на базі історичного факультету Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка відбулась ІІ Міжнародна науково-практична конференція на тему: «Тернопіль і Тернопілля в історії та культурі України і світу (від найдавніших часів до сьогодення)». Участь у заході взяв заступник міського голови Леонід Бицюра.

Організаторами заходу традиційно виступили Тернопільська міська рада, Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка, Національна спілка краєзнавців України, Тернопільський обласний краєзнавчий музей, ГО «Товариство дружби Тернопіль-Тирасполь».

В цьогорічній конференції прийняло участь майже сто науковців з різних куточків нашої держави та гості з зарубіжжя. Основною темою їх виступів стало дослідження впливу історичних подій у Тернополі та Тернопіллі на розвиток Європи та світу.

«Вивчення національної історії, історичний пошук – основа відродження самобутнього українського характеру. Древній Український народ і по формує один з найпотужніших центрів людської цивілізації. Та в нашій історії ще надто багато «білих плям» та недосліджених тем. Повернення нашої правдивої історії – запорука не тільки збереження українства та його державності, це можливість поширення культурного впливу вітчизняної спадщини та традиційних надбань, якими так багата наша нація. світ як ніколи потребує перевірених часом культурних та моральних цінностей. Подолання комплексу меншовартості, ліквідація наслідків планомірного пригнічення українського духу – завдання та обов’язок сучасних українців. Ми сподіваємося, що започаткована минулоріч конференція буде і надалі згуртовувати істориків та краєзнавців навколо історичного пошуку відповідей на ключові питання українського суспільства стосовно своєї минувшини, розкриє все різнобарв’я національної культури та потенціалу її впливу на розвиток цивілізації.

Завдяки конференції ми також відкриваємо нові сторінки історії міста Тернополя. Незважаючи на існування ряду досліджень становлення нашого міста, існує ще багато історичних тем, які потребують уваги краєзнавця та історика. З кожним роком тернополяни дізнаються ще більше про своє місто. І це, я певен, надихатиме громаду на ще більше захоплення та любов до рідного міста, на працю задля його процвітання», - зазначив член організаційного комітету конференції, заступник міського голови Леонід Бицюра.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненська область: ...
Наступна новина: ITF Стамбул. Надія Кіченок ...

КОМЕНТАРІ