На Рівненщині відтепер Покрова Божої Матері охоронятиме подорожуючих

На Рівненщині відтепер Покрова Божої Матері охоронятиме подорожуючих

29.04.13 10:42 0 1166
На Рівненщині впродовж року будівництво уже третьої каплички на дорогах міжнародного значення ініціювали міліціонери. Цього разу поблизу смт Рокитне за сприяння голови Рівненської облдержадміністрації, керівництва УМВС у Рівненській області, духовенства і допомоги місцевих вірян завершено будівництво святині. Тепер кожен може зайти помолитися до каплички, збудованої в честь Покрови Богоматері.

На освяченні каплички голова Рівненської обласної державної адміністрації Василь Берташ зазначив:

— Перш за все хочу подякувати керівництву УМВС України в Рівненській області за запрошення на цю подію, — сказав Василь Михайлович. — Дуже приємно бачити, що правоохоронці виконують не лише свої прямі обов’язки, а й дбають про духовне здоров’я народу.

Начальник УМВС України в Рівненській області Василь Лазутко привітав усіх присутніх зі знаменною подією. Також нагородив Почесними грамотами та «Годинником від начальника УМВС» тих вірян, котрі долучилися до зведення святині.

— Ми прийшли сюди із піднесеним настроєм, адже зробили чергову добру справу для людей — відкрили ще одну капличку на території нашої області, — прокоментував начальник УМВС України в Рівненській області Василь Лазутко. — Я вірю в те, що наші співробітники та громадяни будуть більше звертатися до Бога. Люди стають чистішими в духовному плані, і можливо, кількість дорожньо-транспортних пригод зменшиться.

Освятити капличку приїхав архієпископ Сарненський і Поліський Анатолій.

— І хоч 27-ма річниця Чорнобильської катастрофи, — зазначив архієпископ Анатолій. — Але цей день світлий бо сторінка трауру переплелась із радістю освячення нової каплиці. Ця святиня є символом єднання всіх гілок влади навколо духовності. Вона є свідченням того, що ми не вмерли для Бога, а Він не вмер для нас.

Насамкінець начальник УМВС України в Рівненській області поділився планами на майбутнє:

— Це не перша і не остання капличка, яку ми звели, найближчим часом плануємо відкрити ще одну на цій же автотрасі, поблизу кордону з Волинською областю.

Кожен присутній відразу ж після освячення мав можливість помолитися у капличці та поставити тут свічку. Близько сотні вогників засвітили як на підсвічниках у новобудові, так і у руках вірян.

Правоохоронці впевнені, що тепер кожен подорожуючий, проїжджаючи дорогою Київ-Ковель, поблизу Рокитного, матиме можливість схилити голову перед Божою Матір’ю та згадати, що життя дане не для того, аби ризикувати ним, порушуючи правила дорожнього руху.

СЗГ УМВС України в Рівненській області
За повідомленням УМВС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Під завалами будівлі, що ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ