Волинь: відбулось нагородження переможців конкурсу «Рятувальники очима дітей»

Волинь: відбулось нагородження переможців конкурсу «Рятувальники очима дітей»

29.04.13 08:22 0 1192
25 квітня у приміщенні обласного Центру науково-технічної творчості в Луцьку відбулось нагородження переможців та призерів 5-го конкурсу дитячих робіт «Рятувальники очима дітей».

Участь в конкурсі взяли понад 150 дітей віком від 9 до 17 років, які відвідують гуртки при позашкільних навчальних закладах в містах і селищах області. В своїх роботах діти зображали роботу рятувальників, їх будні та історичне минуле, правила безпеки життєдіяльності та порядок дій на випадок надзвичайних ситуацій і пожеж.

Цінні подарунки і грамоти отримали більше півсотні переможців та призерів від

організаторів конкурсу: управління ДСНС у Волинській області, управління освіти та науки облдержадміністрації, обласної організації Добровільного пожежного товариства, обласних навчально-методичного центру безпеки життєдіяльності та центру для дітей, сім’ї та молоді.

На урочистостях були присутні перший заступник начальника управління ДСНС обалсті підполковник служби цивільного захисту Ростислав Демчук, заступник начальника управління освіти та науки облдежадмінстрації Валентина Загрева, а також закордонні гості: староста Бяльського повіту Люблінського воєводства Республіки Польща Тадеуш Лазовський, комендант Бяльської міської пожежної команди підполковник Збігнев Лазюк, начальник центру пропаганди та навчання населення Брестського обласного управління МНС Республіки Білорусь підполковник Микола Кузміцький.

Кращі малюнки, плакати, електронні навчальні посібники і презентації, вірші та твори, картини з бісеру, дерева, соломки і навіть тіста, макети пожежно-рятувальної техніки і діючі прилади, іграшки та композиції з природних матеріалів і тканини, що виготовлені руками учнів в рамках конкурсу, будуть передані для поповнення спеціальної експозиції виставки цивільного захисту УДСНС області і слугуватимуть для пропаганди поважного ставлення до правил безпеки і популяризації професії рятувальника серед дошкільнят, учнівської молоді та студентів.

Зокрема, переможцями в номінації «малюнок» стали: Шоломіцька Оксана (Любешівський Будинок дитячо-юнацької творчості) та Ющик Оксана (Камінь-Каширський будинок дитячо-юнацької творчості), в номінації «Плакат» перемогли Ліщук Олександр (Камінь-Каширський БДЮТ) та Стельмащук Ірина (обласний центр науково-технічної творчості), кращий твір підготував Голуб Павло з обласного центру науково-технічної творчості, кращий «Вірш» написав Журавльов Віктор з обласного центру науково-технічної творчості, а кращий електронний посібник підготувала Залужна Анна (Луцький міський ЦНТТ учнівської молоді).

В номінації «Виріб з бісеру» кращу картину створив Абрамчук Артем (Куснищанська ЗОШ Любомльського району) та Симонік Анастасія з палацу учнівської молоді м.Ковеля), в номінації «Виріб з дерева» перемогла Шевцова Ольга (обласний ЦНТТУМ) та Горохоль Богдана (Ківерцівський районний центр ДЮТТ), в кращі роботи з тканини» підготували своїми руками Кузмінська Ольга (обласний ЦНТТУМ) та Гірук Єлизавета (Любомльський будинок школяра).

Багато робіт було підготовлено з використанням природніх матеріалів, тому в цій номінації було визначено чотири переможці: Червінська Катерина (обласний ЦНТТУМ), Войчук Ангеліна (Камінь-Каширський БДЮТ), Луць Павло (Рожищенський БДТ) та Маргіта Наталія (Іваничівський БДЮТ).

У номінації «Модель пожежно-аварійної техніки» беззаперечну перемогу здобув Дорощук Віталій (Іваничівський БДТ) за створену масштабну модель пожежного автомобіля середини ХХ-го століття, друге місце виборов Устимук Ігор (Ковельська міська станція юних техніків) за підготовлений макет пожежного літака.

У номінації «Діючий макет або прилад» кращі роботи створили Легкобит Станіслав, Модринський Владислав з обласного центру науково-технічної творчості.

Кращу м’яку іграшку підготували Татаревська Дарина (Рожищенський БДЮТ), Федончук Ангеліна та Вічканова Ірина (Любомльський БШ).

Переможцями в номінації «Кращі роботи з символікою Державної служби з надзвичайних ситуацій України» стали Дейнека Вікторія (обласний ЦННТУМ) та Ксендзик Софія (Луцький ЦНТТУМ).

У номінації «Молодь прикордоння - разом за безпечне майбутнє» переможцями визнано Жилу Ірину (палац учнівської молоді м.Луцька), Гуль Катерину (Володимир-Волинський БШ), Малиш Марію (Рожищенський БШ), Ждань Катерину (Любомльська станція юних техніків).

Спеціальними призами та грамотами від Брестського обласного управління МНС Республіки Білорусь нагороджено також 11-х волинських учнів, які стали переможцями міжнародного етапу цього конкурсу. Їх витвори дитячого мистецтва демонструвались в місті Бресті разом з кращими роботами учнів з Брестської області Республіки Білорусь, а також вихованців польських шкіл з Люблінського та Подляського воєводств.

Подяками нагороджено також і педагогів, котрі допомагали дітям створювати свої роботи.

Урочистості завершились ознайомленням дітей з спеціальною пожежно-рятувальною технікою та демонстрацією можливостей служби «101» по гасінню пожеж.

Управління ДСДС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Ісландії відбуваються ...
Наступна новина: "Динамо" - "Дніпро". ...

КОМЕНТАРІ