На Хмельниччині затримано браконьєра, який наловив риби на 5 тисяч гривень

На Хмельниччині затримано браконьєра, який наловив риби на 5 тисяч гривень

29.04.13 18:40 0 943
Мешканець Дунаєвецького району під час нересту ловив рибу сіткою-переметом. Затриманому загрожує відповідальність у вигляді значного штрафу або навіть обмеження волі.

Незважаючи на постійні повідомлення у засобах масової інформації про проведення операції «Нерест-2013» із вказуванням заборонених місць риболовлі та знарядь, якими забороняється вилов риби, а також відповідальності за порушення правил рибальства, правоохоронці продовжують затримувати окремих порушників закону.

У Дунаєвецькому районі на місцевій річці Ушиця під час проведення рейду дільничний інспектор міліції та інспектори патрульної служби Дунаєвецького РВ УМВС України в Хмельницькій області спільно із працівником рибоохорони виявили місцевого жителя, який здійснював незаконний вилов риби за допомогою забороненого знаряддя лову — сітки-перемету.

На час появи працівників міліції улов порушника склав 268 рибин. У сіті зловмисника потрапило кілька коропів, білий амур та карасі. Встановлено, що недобросовісний рибалка завдав збитків навколишньому природному середовищу на суму більше 5 тисяч гривень.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України.

Чоловікові загрожує штраф від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3 років із конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Полтаві призовників до ...
Наступна новина: На Львівщині цех, де ...

КОМЕНТАРІ