В Луцьку прийнято рішення щодо ситуації навколо будівництва на вулиці Липинського, 4

В Луцьку прийнято рішення щодо ситуації навколо будівництва на вулиці Липинського, 4

30.04.13 14:59 0 937
Друге пленарне засідання 40-ї сесії міської ради розпочалося з розгляду питання «Про прийняття до міської комунальної власності та передачу в оперативне управління незавершеного будівництва», яке вніс на розгляд сесії міської ради депутат Богдан Шиба.

Нагадаємо, що мова йде про будівництво 180-квартирного житлового будинку у 55-му мікрорайоні міста на вул. Липинського, 4, яке здійснювало ЗАТ «Західпромбуд». У липні 2009 року Господарський суд Волинської області порушив проти зазначеного підприємства справу про банкрутство. В цей же період будівництво фактично було припинено. У зв’язку з цим, інтереси громадян, які виступили дольовиками-вкладниками, виявились під загрозою.

Під час першого пленарного засідання депутати активно обговорювали питання, звучало багато різних думок, як допомогти людям, проте до єдиного юридично правильного рішення не дійшли. Тож міський голова Микола Романюк запропонував ще раз детально вивчити усі аспекти цієї справи, а тоді прийняти узгоджене рішення.

У п’ятницю, 26 квітня, відбулася погоджувальна рада за участю Луцького міського голови Миколи Романюка, представників окремих виконавчих органів, членів правління ОК «Липинського-4», депутатів міської ради Богдана Шиби, Олександра Пилиповича та Євгена Ткачука, де був узгоджений спільний проект рішення.

ж під час другого пленарного засідання сесії міської ради Богдан Шиба поінформував депутатів про новий проект рішення з цього питання.

Перше, про що зазначено у цьому рішенні, - це дати згоду на прийняття до міської комунальної власності незавершеного будівництва 180-квартирного житлового будинку, що знаходиться за адресою: м.Луцьк, вул.Липинського, 4, з наступною передачею вказаного об'єкту незавершеного будівництва у власність обслуговуючому кооперативу «Липинського-4» для завершення будівництва кооперативного житла за кошти пайовиків-членів кооперативу.

Також запропоновано утворити комісію для прийняття до міської комунальної власності та передачі у власність обслуговуючому кооперативу незавершеного будівництва у складі:

Соколовська Л.М.- заступник міського голови , голова комісії.

Члени комісії:

Казмірук Ю.И.- начальник управління містобудування та архітектури

Карабан Л.В.- начальник управління капітального будівництва

Кротюк В.Є.- голова правління ЗАТ «Західпромбуд»

Мальська Р.П.- голова обслуговуючого кооперативу «Липинського-4»

Пилипович О.В.- депутат міської ради

Ткачук Є.Є.- депутат міської ради

Шабала С.О.- начальник управління земельних ресурсів

Шиба Б.П.- депутат міської ради.

Трьохсторонній акт комісії про прийняття від ЗАТ «Західпромбуд» до міської комунальної власності та передачу у власність обслуговуючому кооперативу «Липинського-4» незавершеного будівництва 180-квартирного житлового будинку, що знаходиться за адресою: м.Луцьк, вул.Липинського,4, доручено внести для затвердження Луцькою міською радою.

Також проектом рішення передбачено надати названому обслуговуючому кооперативу дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на умовах оренди для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку на вул. Липинського,4 площею 0,7492 га за рахунок земельної ділянки, що була надана для цих цілей ЗАТ «Західпромбуд» у зв'язку із зміною власника незавершеного будівництва.

Обов'язок завершення будівництва 180-квартирного житлового будинку за адресою: м.Луцьк, вул. Липинського,4 покладається на обслуговуючий кооператив «Липинського,4». Після завершення будівництва власниками квартир стають члени кооперативу, які повністю внесли пайові внески за закріплені за ними квартири чи нежитлові приміщення. Луцька міська рада не несе відповідальності за зобов'язаннями цивільно-правового характеру, що випливають з цього рішення.

Луцький міський голова Микола Романюк додав, що «погоджувальна рада довго працювала над проектом рішення. Є нюанси, які перечать чинному законодавству. Але ми робимо усе, щоб допомогти жителям міста». Разом з цим, Микола Романюк зазначив, що жителі визнають – не з вини міської ради потрапили у таку ситуацію.

Юрій Вега запропонував включити до складу комісії Сергія Сівака, депутати підтримали пропозицію і одноголосно проголосували за такий проект рішення. Міський голова висловив побажання, щоб ця непроста ситуація владналася якнайшвидше.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За минулі вихідні у ...
Наступна новина: У Державній службі України ...

КОМЕНТАРІ