На Волині відбулась робоча зустріч рятувальників, освітян та волонтерів з питань навчання підростаючого покоління правил безпеки

На Волині відбулась робоча зустріч рятувальників, освітян та волонтерів з питань навчання підростаючого покоління правил безпеки

30.04.13 17:41 0 1199
26 квітня в Луцьку відбулась конференція освітян і рятувальників з обміну досвідом діяльності у сфері навчання підростаючого покоління правил безпеки життєдіяльності та діям на випадок різного роду надзвичайних ситуацій. В ній взяли участь: заступник начальника управління освіти та науки облдержадміністрації Валентина Загрева, голова обласної організації Добровільного пожежного товариства Григорій Загородній, керівний склад обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, працівники обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Волинській області, Брестського обласного управління МНС Республіки Білорусь, староста Бяльського повіту Тадеуш Лазовський (голова районної адміністрації), комендант (начальник) Бяльського міського управління Люблінського воєводства та працівники Білостоцького воєводського управління державної пожежної служби Республіки Польща.

Конференція відбулась в рамках реалізації спільного проекту «Молодь прикордоння: разом за безпеку», що співфінансується Європейським Союзом по Програмі «Польща-Білорусь-Україна 2007-2013».

Під час заходу фахівці трьох прикордонних регіонів обмінялись досвідом проведення роботи в сфері запобігання пожеж, надзвичайних ситуацій за участі підростаючого покоління правил безпеки життєдіяльності, навчання діям на випадок екстрених ситуацій.

Освітяни, волонтери та рятувальники домовились про спільну роботу у цьому напрямку та визначили діяльність у сфері забезпечення належного рівня безпеки дошкільнят та учнів однією із пріоритетних. Присутні дійшли згоди, що позитивного результату можна досягти тільки активно залучивши до цієї роботи громадські організації та якнайбільше волонтерів серед учнів і студентів навчальних закладів, а також задіявши лідерів серед учнівського активу для постійного пошуку охочих допомагати дорослим у цікавій справі запобігання пожежам і надзвичайних ситуацій по принципу «рівний-рівному».

Посадовці домовились провести пленери на Волині, у Брестській області та в Люблінському воєводстві за участі найактивніших волонтерів-учнів загальноосвітніх навчальних закладів цих регіонів вже влітку цього року. Це слугуватиме неабияким заохоченням для юних рятувальників, а діти зможуть більше дізнатись про правила безпеки, взяти участь у різноманітних конкурсах, ознайомитись із культурою сусідніх держав, знайти нових друзів, змістовно відпочити і оздоровитись.

Серед учнівської молоді започаткують конкурси на кращі пісні, вірші, а також відеоролики, відзняті мобільними телефонами, з питань пропаганди правил безпеки життєдіяльності у доступній для юнаків формі. Для популяризації професії рятувальника серед учнівської молоді в регіонах проводитимуться конкурс робіт «Рятувальники очима дітей». Студентів вищих навчальних закладів залучать до дослідження спільної історії пожежно-рятувальної служби трьох сусідніх прикордонних регіонів. Віднайдені історичні фотоматеріали та документи будуть опубліковані в ілюстрованому бюлетені.

На завершення учасники зібрання вирішили провести подібні конференції з обміну досвідом щодо ефективного впровадження інноваційних методів виховання в дітей поважного ставлення до правил особистої безпеки у Польщі та Білорусії за участі освітян, волонтерів та рятувальників трьох прикордонних регіонів.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Річницю підняття ...

КОМЕНТАРІ