15-17 травня в Івано-Франківську - Дні Америки

15-17 травня в Івано-Франківську - Дні Америки

30.04.13 12:25 0 853
15-17 травня в Івано-Франківську проходитимуть Дні Америки.

У програмі: 15 травня, у середу, представники Посольства США в Україні виступлять перед студентами та викладачами Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

16 травня 9.00 - 12.00 в обласній науковій універсальній бібліотеці ім. Івана Франка - презентація «Електронні книжки і пристрої для читання в бібліотеках, американська модель».

16.30-17.00 - відкриття виставки фотографій з Апалачів.

16.30-19.30 – показ документального кіно «Планета Бі-бой»

19.30-21.00 - показ фільму «Генерал».

17 травня – «День освіти» в Прикарпатському національному університеті ім. Василя Стефаника.

16.30-18.00 - показ документального кіно «Бруклінський замок».

18.00-19.30 - Джозеф Дорман представляє свій фільм «Шолом-Алейхем»: сміючись у темряві».

20.00-22.00 – показ короткометражних фільмів Бастера Кітона.

Довідково

Кінофільм "Генерал" – знаменита кінокомедія з Бастером Кітоном в головній ролі. Фільм заснований на подіях Великих паровозних перегонів 1862 року, пов

'язаних з викраденням і подальшою гонитвою локомотивів. В основу сценарію покладений епізод Громадянської війни між Північчю та Півднем, описаний колишнім капралом Вільямом Піттенджером в книзі 1863 року "Відвага і страждання: історія великої залізнодорожної пригоди". Під час масштабного опиту кінокритиків в 2012 році стрічка "Генерал" була віднесена до найкращих фільмів всіх часів і народів.

Кінофільм "Бруклінський замок" - документальна стрічка про міську школу № 318, де понад 65 відсотків учнів належать до сімей із прибутком, нижчим за федеральну межу бідності, і якій пощастило мати найкращу в країні шахову команду неповної середньої школи. (Якби Альберт Ейнштейн, чий кваліфікаційний рівень складав 1800 балів, приєднався до цієї команди, він був би лише п’ятим найкращим гравцем). Шахи перетворили школу, яку в 2003 році визнали такою, що "потребує вдосконалення", на одну з найкращих у Нью-Йорку. Але ряд викликаних економічною кризою скорочень бюджету для громадських шкіл тепер може знищити нелегко здобуті успіхи.

Фільм складають історії п

'яти членів шахової команди, що здобула більше перемог на національних змаганнях, ніж будь-яка інша команда в країні – з якими складнощами дітям доводиться стикатися як в особистому житті й за шаховою дошкою? Фільм однаковою мірою присвячений як болю їхніх поразок, так і очікуванням перемоги. За іронією долі, найбільші перешкоди для них створюють не конкуренти, а кризові скорочення бюджету для всіх позакласних видів діяльності в їхній школі. " Бруклінський замок" демонструє, як пристрасть дітей до гри в шахи зміцнює їхню віру в те, чого вони можуть досягти в житті. Зрештою, якщо вони можуть упоратися з найскладнішою у світі грою, то чи є щось таке, що їм не під силу?

Кінофільм "Шолом-Алейхем: сміючись у темряві" – зібраний в одне ціле портрет найвидатнішого єврейського письменника, чиї твори заклали основу для бродвейського мюзиклу "Скрипаль на даху". Фільм описує історію єврейської культури в Східній Європі через твори Шолома Алейхема і досліджує життя бунтівного генія, який створив абсолютно новий жанр літератури.

Заглиблюючись в замкнений в протиріччях єврейський світ, який стоїть на порозі глибоких змін, Шолом Алейхем закарбував і описав цей світ з прекрасним гумором, адже він був не тільки свідком творення сучасного образу єврейської культури, а й одним з тих, хто сприяв цьому.

Стрічка була випущена в прокат в липні 2011 року, і зібрала позитивні відгуки провідних кінокритиків Америки. Фільм отримав численну підтримку від благодійної фундації праведників, організації єврейської культури, та декількох фондів документального кіно.

Актор Бастер Кітон

Джозеф Френк Кітон — американський комедійний актор, режисер, сценарист і каскадер, який поряд із Чарлі Чапліном вважається одним з найвидатніших коміків усіх часів. Прізвисько "Бастер" (з англ. везунчик) він отримав від знаменитого Гаррі Гудіні, коли шестимісячний Джозеф скотився з драбини, не отримавши при цьому жодної подряпини.

Кар

'єру в кіно розпочав в 1917 році, а з 1920 року почав знімати власні фільми й виконувати в них головні ролі. Візитною карткою робіт Кітона були його постійно незворушний вираз обличчя, майстерно виконані акробатичні трюки та тонка іронія. Пік його кар

'єри припадає на другу половину 1920-х. Найвідоміші повнометражні фільми — «Три епохи» (1923), «Наша гостинність» (1923), «Шерлок-молодший» (1924), «Навігатор», «Генерал» (1926),«Пароплавний Білл», «Кінооператор» (1928).

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Повідомлення про акцепт ...
Наступна новина: Підприємствами ...

КОМЕНТАРІ