На Івано-Франківщині відкриття амбулаторій загальної практики – сімейної медицини на Городенківщині

На Івано-Франківщині відкриття амбулаторій загальної практики – сімейної медицини на Городенківщині

30.04.13 09:35 0 1031
26 квітня для Городенківського району відбулись відразу дві приємні події в галузі охорони здоров’я: відкриттяамбулаторій загальної практики – сімейної медицини в с. Чернятин та с. Серафинці.

У відкритті взяли участь директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Роман Мельник, перший заступник директора ДОЗ ОДА Микола Олінійчук та заступник директора ДОЗ ОДА Олег Овчар, заступник голови обласної ради Олександр Левицький, голова Городенківської РДА Іван Мороз, голова районної ради Богдан Кобилянський, головні лікарі ЦРЛ, ЦМЛ, головні лікарі обласних лікувальних закладів, головні штатні спеціалісти головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації та головні лікарі АЗПСМ, завідувачі ФАПів, районні профільні спеціалісти Городенківського району.

«На всю реконструкцію виділено більше 300 тис. гри., - говорить головний лікар Городенківської центральної районної лікарні Леся Косовець. – У зв’язку з тим, що за проектом було виділено кошторисних грошей тільки 167 тис. грн. і на придбання обладнання 40 тис., місцева громада зібрала більше 30 тис., сільська рада виділила 27 тис. грн. За ці гроші, а саме 167 тис. грн., було замінено покрівлю, зовнішні вікна та двері і опалення. Всі інші гроші, інші вкладення – це вже спонсорські, благодійні, меценатські, підприємців».

Як сказав головний організатор медицини Івано-Франківської області Роман Мельник: «Амбулаторії у с. Чернятин та с. Серафинці – яскравий приклад того як має виглядати сільська медицина на сьогоднішній день. Про яку ми говоримо і яка є основним завданням на 2013 рік». Адже це має бути кроком для покращення надання медичної допомоги і наближення медичної послуги до населення. Якщо будуть в такому стані всі наші сільські амбулаторії, то жителі села не будуть завтра шукати можливості поїхати до центральної районної лікарні, а зможуть отримати кваліфіковану допомогу спеціаліста на місці. Завдяки хорошим сімейним лікарям область отримає надзвичайно велику перевагу та результати. За словами директора ДОЗ ОДА, ще біля 20 амбулаторій планується відремонтувати по цілій області і деякі з фельдшерсько-акушерських пунктів отримають статус амбулаторії.

Завдяки чіткій, наполегливій роботі управління охорони здоров’я та підтримці і сприяння обласної влади, якість та організація надання медичної допомоги на Прикарпатті постійно та невпинно покращується.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Вдів ветеранів ...
Наступна новина: На Закарпатті з ліфта ...

КОМЕНТАРІ