ДСНС України вживає заходів щодо дотримання правил пожежної безпеки на об’єктах

ДСНС України вживає заходів щодо дотримання правил пожежної безпеки на об’єктах

30.04.13 10:18 0 974
Державна служба України з надзвичайних ситуацій проводить планову роботу з контролювання стану пожежної та техногенної безпеки об’єктів різного призначення при підготовці до весняно-літнього пожежно-небезпечного періоду.

«Враховуючи особливості певного розряду об’єктів, найбільша увага звертається на специфічні медичні та соціальні заклади, такі як: геронтологічні центри, дитячі будинки, будинки для осіб похилого віку, для осіб з особливими потребами та ін. Адже у разі виникнення тут пожежі чи іншої надзвичайної ситуації, на зазначених об’єктах можливі доволі серйозні наслідки», – наголосив під час брифінгу 29 квітня заступник начальника Управління пожежної безпеки Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям Євген Лінчевський.

Вживається комплекс організаційних і практичних заходів щодо виявлення порушень пожежної і техногенної безпеки на зазначених об’єктах, інформування міністерств, до сфери управління яких належать ці об’єкти (Це, переважно, Міністерство охорони здоров’я та Міністерство соціальної політики). Інформуються обласні державні адміністрації, на території яких розташовані заклади, де проживають особи зі спеціальними потребами. Відповідальність за виконання заходів пожежної безпеки на об’єктах покладено на їх власників, керівників та відповідні міністерства.

Робота проводиться у відповідності до плану основних заходів цивільного захисту на 2013 р., затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України №952-Р. Відпрацьовуються спільні дії підрозділів ДСНС України з ліквідації можливих пожеж на зазначених об’єктах, питання організації поведінки персоналу, його готовності до надзвичайних ситуацій та співпраці з підрозділами ДСНС у разі виникнення пожежі.

«Ми розробили комплекс організаційних та практичних заходів щодо забезпечення пожежної безпеки об’єктів різного призначення. Зокрема, зараз проводиться робота із запобігання можливим пожежам на об’єктах, де на час святкування великодніх і травневих свят очікуються масові скупчення людей. За результатами перевірок інформуються власники об’єктів, місцеві органи виконавчої влади, узагальнена інформація буде подана до Кабінету Міністрів України, проблемні питання виносяться на засідання обласних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій», – розповів Євген Лінчевський.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ