Сергій Данилюк: ДСНС України посилить контроль у сфері протидії корупції

Сергій Данилюк: ДСНС України посилить контроль у сфері протидії корупції

30.04.13 13:07 0 810
Державна служба України з надзвичайних ситуацій вживатиме вичерпних заходів для протидії корупції у структурних підрозділах Державної служби України з надзвичайних ситуацій на всіх рівнях. Про це 25 квітня повідомив перший заступник Голови ДСНС України Сергій Данилюк під час семінару-наради керівників територіальних підрозділів з питань запобігання та протидії корупції, начальників регіональних відділів внутрішнього аудиту та осіб, які виконують їхні обов'язки.

«У назві ваших секторів фігурує слово «запобігти». Саме на ньому я хочу зосередити увагу. Ваша робота оцінюється не за кількістю порушених кримінальних справ, а кількістю попереджених випадків корупції. ДСНС України не є правоохоронним органом. Ваше завдання – завчасно виявити ризик правопорушення і вжити заходів щодо його недопущення . Кожен з Вас повинен знати, хто зі співробітників управлінь чи головних управлінь, в яких ви несете службу, не налаштований на ефективну роботу. Ми посилюємо контроль, вживаємо всіх необхідних заходів і працюємо так, щоб честь рятувальників була беззаперечною», – наголосив Сергій Данилюк.

У свою чергу начальник Управління внутрішнього аудиту та протидії корупції ДСНС України Федір Шатирко підкреслив, що фахівці повинні ретельно опрацьовуватизвернення громадян, щоб мати змогу вчасно відреагувати на всі критичні ситуації.

«Ми зібрали максимальну кількість працівників регіональних структурних підрозділів та апарату ДСНС України. Перед нами стоїть ряд першочергових задач. Ми повинні чітко знати і розуміти ситуацію на місцях. Необхідно обговорити та знайти шляхи вирішення всіх проблемних питань. Найменше порушення кидає тінь на всіх наших співробітників. Ваша задача – профілактика. Реагуйте, перевіряйте всю інформацію на ранніх стадіях. Працюйте з людьми, розмовляйте з фахівцями. Дослухайтеся до думки пересічних громадян. Робота зі зверненнями громадян дасть Вам 50% матеріалу», – зазначив начальник управління внутрішнього аудиту та протидії корупції Федір Шатирко.

Водночас, директор Департаменту персоналу ДСНС України Олександр Євсюков звернув увагу присутніх на необхідність посилення контролю за процедурою призначення співробітників, що відбувається у зв’язку з реорганізацією.

«Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій окреслив прості принципи, за якими ми повинні працювати, – професіоналізм, порядність, непідкупність. Особливу увагу варто звернути на перепризначення рядового складу Служби у зв'язку з реорганізацією відомства. Складно проконтролювати призначення 32 тисяч осіб. Ви мусите вжити всіх заходів, щоб ставлення до людей було порядним. Щоб весь рядовий склад ДСНС України був призначений на законних підставах. Зверніть увагу на діяльність вищих навчальних закладів нашого відомства. Ми потребуємо першокласних фахівців, саме тому Ваша задача – упереджувати виникнення будь-яких корупційних схем. З іншого боку, необхідно реагувати на всі необґрунтовані плітки. Навіть розмови треба перевіряти, і або на них реагувати, або спростовувати, доводячи неправдивість висловлювань», – сказав директор Департаменту персоналу ДСНС України Олександр Євсюков.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Афганістані розбився ...

КОМЕНТАРІ