Чернігівщина: Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко: «Готовність всіх служб до ліквідації надзвичайних ситуацій повинна бути стовідсотковою»

Чернігівщина: Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко: «Готовність всіх служб до ліквідації надзвичайних ситуацій повинна бути стовідсотковою»

30.04.13 15:20 0 725
На цьому очільник області наголосив під час  засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної     безпеки та    надзвичайних ситуацій.

На засіданні обговорено стан готовності обласних управлінь, організацій і підприємств, місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування щодо захисту лісів, торфовищ і сільгоспугідь від пожеж у весняно-літній пожежонебезпечний період 2013 року.

 Найближчими днями очікується подальше підвищення температури повітря та, у зв’язку з цим,  зростання пожежної небезпеки.

Як повідомив начальник управління Державної служби України  з надзвичайних ситуацій в області Вадим Шулюк, проведені перевірки  стану протипожежного захисту в державних і агрогосподарських лісгоспах виявили ряд недоліків та засвідчили, що не скрізь виконанню протипожежних заходів приділяється належна увага.

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко підкреслив: недооцінка важливості упереджуючих протипожежних заходів, низький рівень готовності до надзвичайних ситуацій може призвести до невиправданих збитків і втрат у разі виникнення пожеж у природних екологічних системах.

«На випадок виникнення надзвичайної ситуації повинні бути готові всі сили, засоби і все необхідне обладнання, але найголовніше – має бути відпрацьований план дій. І підхід до виконання цього плану на місцях повинен бути не формальний, а дієвий», - наголосив Володимир Хоменко.

Очільник області доручив керівникам районів та міст детально проаналізувати стан пожежної безпеки в лісах, на сільгоспугіддях, та торфовищах, результати розглянути на  засіданнях комісій з надзвичайних ситуацій  і вжити заходів до усунення наявних недоліків.

Також необхідно посилити контроль  за станом пожежної безпеки в населених пунктах, на об'єктах господарювання, в лісових масивах, сільгоспугіддях та торфовищах; привести в готовність наявну пожежну і пристосовану для пожежогасіння техніку; забезпечити належний протипожежний захист населених пунктів, розташованих поблизу лісових масивів, шляхом розчищення від сухої трави та чагарників ділянок місцевості, що прилягають до лісів, торфовищ і сільгоспугідь та поновлення на них мінералізованих смуг.

Володимир Хоменко підкреслив: особливу увагу необхідно звернути на контроль обстановки і готовність до дій у вихідні та святкові дні.

«Звертаю увагу на неприпустимість зволікання з проведенням протипожежних заходів і попереджаю заступників голів райдержадміністрацій, заступників міських голів, керівників обласних управлінь, організацій і підприємств про персональну відповідальність за стан протипожежного захисту в природних екологічних системах.

Готовність всіх служб до ліквідації надзвичайних ситуацій: підтоплень, пожеж та буревіїв повинна бути стовідсотковою», - наголосив голова облдержадміністрації. 

Володимир Хоменко також зосередив увагу присутніх на продовженні проведення необхідних протиповеневих заходів та злагодженого проходження весняного водопілля.

Про це повідомили у Чернігівській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині у ...
Наступна новина: На Львівщині внаслідок ...

КОМЕНТАРІ