На Рівненщині триває Тиждень знань безпеки життєдіяльності

На Рівненщині триває Тиждень знань безпеки життєдіяльності

30.04.13 15:44 0 783
Найвищими цінностями суспільства є життя і здоров’я дітей. Щоб дитина розвивалася гармонійно, була життєрадісною, виросла повноцінним громадянином, вона повинна бути насамперед здоровою морально і фізично. Максимальні умови для розвитку і виховання дітей дає дошкільний навчальний заклад. Саме дитячий садок є найпершим суспільним середовищем, в якому дитина адаптується до життя в товаристві незнайомих дітей та дорослих.

Тому, щоб з перших кроків дитинства виховати у дітей культуру поводження з вогнем та порядку дій у разі виникнення надзвичайних пригод, співробітниками Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області проводяться Тижні знань безпеки життєдіяльності в загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладах області.

Рятувальники роз’яснюють дітям, що ігри з вогнем небезпечні і можуть спричинити пожежу. В ігровій формі дітлахів навчають діям з само- та взаємодопомоги у разі виникнення надзвичайних ситуацій різних типів, а також як вберегтися від небезпеки. Разом з тим, з дітьми проводять читання художньої літератури на тему «Хай дитина знає кожна – жартувать з вогнем не можна», «Із сірниками гра – буде біда», та демонструють повчальні, пожежно-профілактичні мультфільми.

Крім того, дітлахи також мають можливість ознайомитися з пожежно-рятувальною технікою та обладнанням, автомобілями: групи піротехнічних робіт, центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, хімічної лабораторії. Від фахівців рятувальної справи школярі дізнаються чимало цікавих фактів та реальних історій про небезпечні будні Служби 101. Усі охочі мають можливість оглянути техніку та на практиці використати увесь рятувальний інструмент. Також працівники Держслужби з надзвичайних ситуацій Рівненщини розповсюджують серед дітей листівки з основ безпечної життєдіяльності, а усі навчальні заклади допомагають облаштувати куточками з пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності.

Проводячи дані заходи рятувальники спрямовують увагу дітей на свідоме сприйняття інформації й оволодіння практичними навичками надання взаємодопомоги. Адже життя доводить серйозну необхідність отримання таких знань, які в подальшому допомагають дітям у їх повсякденному житті.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківську ...

КОМЕНТАРІ