Заготівля металобрухту в Тернопільській області повинна бути упорядкованою

Заготівля металобрухту в Тернопільській області повинна бути упорядкованою

30.04.13 15:42 0 961
За дорученням голови облдержадміністрації Валентина Хоптяна його перший заступник Микола Головач провів нараду з питань упорядкування заготівлі металобрухту у Тернопільській області.

Микола Головач розповів, що перед цим працювала обласна комісія з упорядкування діяльності збирання, заготівлі, переробки та продажу металобрухту та відходів чорних і кольорових металів, яка виявила багато недоліків у роботі галузі. Зокрема, на ринку працюють фірми, які або не мають відповідної ліцензії, або порушують її умови, приймають метал розібраних високовольтних ліній, залізничних колій тощо.

Начальник департаменту економічного розвитку Галина Воляник розповіла про ситуацію з прийомом металобрухту на Тернопіллі. Станом на початок квітня 2013 року в нашому краї працює 21 об'єкт з прийому металобрухту. Більшість із них (13 суб'єктів), зареєстровані в Тернопільській області, 8 – за її межами. Вони здійснюють свою діяльність через 49 пунктів прийому. Найбільше їх у Тернополі, у чотирьох районах пункти прийому металобрухту відсутні.

Заступник голови облдержадміністрації Василь Гецько поділився з присутніми висновками з практики роботи обласної комісії з упорядкування діяльності збирання, заготівлі, переробки та продажу металобрухту та відходів чорних і кольорових металів,. За його спостереженнями, на місце тих суб'єктів господарювання, які не витримали конкуренції на ринку, приходять суб'єкти з інших регіонів.

Комісія просила їх зареєструватися у Тернопільській області, або зареєструвати хоч частину пунктів прийому, однак зустрічних кроків не дочекалася. Також було виявлено, що ряд суб'єктів господарювання працюють у тіні, або ж зовсім нелегально. Про ситуацію на ринку розповіли і представники контролюючих органів, суб'єкти господарювання.

За підсумками наради було прийнято рішення задля упорядкування заготівлі металобрухту у Тернопільській області підтримувати місцевих суб'єктів господарювання, які мають ліцензію на свою діяльність та працюють у законодавчому полі.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку міська влада ...
Наступна новина: На Рівненщині триває ...

КОМЕНТАРІ