Тернопільщина: «Беркут» відчинив двері для школярів

Тернопільщина: «Беркут» відчинив двері для школярів

30.04.13 11:56 0 838
На декілька годин десятикласники Тернопільської загальноосвітньої школи №4 приміряли на себе роль бійців спецпідрозділу міліції швидкого реагування «Беркут». Весь тягар служби, зрозуміло, відчути їм не довелося, а от протистояти в рукопашну, поносити 18-кілограмовий бронежилет, приміряти інше бойове спорядження і навіть навчитися збирати-розбирати зброю – вдалося.

Зі школярами бійці спецпідрозділу дружать давно. Але переважно в гості до себе кликали педагоги та учні навчального закладу. Цього разу з ініціативи командира роти Михайла Ясьончика місце зустрічі відбулося на базі «Беркута».

Задум правоохоронців, щоб юнаки та дівчата спробували себе у ролі мужніх міліціонерів, не лише цікавий, а й корисний. Заступник директора школи з виховної роботи Оксана Петкова каже, що йти на такі зустрічі нікого з дітей не треба змушувати, навпаки, школярі, а особливо хлопці, прагнуть такого спілкування.

Правоохоронці у прекрасній фізичній формі, майстерно володіють прийомами захисту, вміють поводитися зі зброєю, носять міліцейський мундир – ідеал для кожного підлітка. Зважаючи на асоціальні впливи, які підстерігають дітей, педагогічний колектив радий, що у плані патріотичного, правового, фізичного виховання у них є такі хороші помічники.

Максимум дисципліни та уваги – під таким девізом пройшла зустріч правоохоронців та школярів. Екскурсійний огляд для гостей провів командир роти. Чергова частина, спортзал, кімната відпочинку – допитливість підлітків вдалося задовольнити.

Більше того, вони мали можливість спробувати свої сили у рукопашному спарингу з беркутівцями.

Десятикласники з нетерпінням чекали обіцяного майстер-класу з розбирання-збирання зброї і можливості приміряти спорядження. Та перш ніж приступити до практичних занять школярам довелося сісти за парти. Про правила безпеки поводження зі зброєю, коли і які захисні обладунки вдягають бійці, як діють в екстремальних ситуаціях – про це учням розповіли міліціонери. Учні зрозуміли, що зброя – це не іграшки. Поводження з такого роду предметами вимагає особливої обережності та вміння. Школярі рукоплескали вчителям у формі за рекордно короткий час збирання-розбирання зброї із зав’язаними очима.

Бажаючих приміряти бойове спорядження не бракувало. Учні почерпнули знання, які їм потрібні для завершення курсу допризовної підготовки. Шестеро юнаків представлятимуть школу на військово-патріотичних змаганнях.

Фото на згадку біля бронетранспортера і переповнені враженнями школярі з неохотою покидали територію спецпідрозділу. Хтозна, може через декілька років ці молоді люди одягнуть форму правоохоронця і перший крок до цього вони зробили саме тепер.

Про це повідомили в УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненщина: «Волинський ...
Наступна новина: Львівщина: на 8,5% знизився ...

КОМЕНТАРІ