На Закарпатті у житті завжди є місце для подвигу

На Закарпатті у житті завжди є місце для подвигу

01.05.13 12:26 0 1098
Майже кожного дня у професійній діяльності рятувальникам та пожежним трапляються випадки, коли доводиться ризикувати своїм життям, щоб врятувати людину. Можна, звичайно, заперечити, мовляв така в них робота, але для рідних врятованого – це героїчний вчинок, який зберіг життя близької людини.

Так, зокрема, 26 квітня до Державної служби України з надзвичайних ситуацій надійшов лист із подякою від жительки м. Тячів Закарпатської області Світлани Гейці.

«Від себе, голови сільської ради с. Бедевля та усіх мешканців села за проявлену мужність, героїзм, сміливість при ліквідації пожежі та врятування життя моєї мами-інваліда просимо нагородити бійців Державної пожежно-рятувальної частини №8: Артура Олеговича Палія, Василя Васильовича Андришина та Василя Івановича Піпчака», – повідомляється у листі доньки врятованої жінки, Світлани Гейці.

Як повідомлялося раніше, 2 квітня о 05:34 до служби порятунку «101» Закарпатської області надійшло повідомлення про те, що на вул. Поповича у с. Бедевля Тячівського району горить житловий будинок. На місце виклику виїхали вогнеборці Державної пожежно-рятувальної частини №8. У палаючому будинку проживало подружжя похилого віку, до того ж дружина господаря – інвалід І групи (ампутовані обидві ноги), тому самостійно вийти з будинку вона не могла.

Не гаючи ні хвилини, бійці третього караулу на чолі з Артуром Палієм увійшли до палаючої оселі. Через сильну задимленість працювати довелося у спеціальних апаратах для захисту органів дихання та майже навпомацки, оскільки у будинку майже нічого не було видно. Але командирові відділення Василю Андришину вдалося знайти 75-річну жінку, яка лежала непритомна під ліжком в одній із кімнат. Вогнеборець узяв жінку на руки й виніс на свіже повітря.

Як потім зізналися рятувальники, вони вже й не сподівалися, що зуміють повернути постраждалу до життя, але продовжували робити спроби. Після надання їй першої домедичної допомоги (штучне дихання), жінка таки прийшла до тями. Після прибуття лікарів швидкої допомоги її передали медикам.

Отже, у час, коли в суспільстві гостро відчувається брак героїчних та мужніх вчинків, такі, на перший погляд, звичайні професійні будні для пожежних та рятувальників є гідним прикладом для підростаючого покоління.

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ